Σκέψεις για Βαλκανική Λίγκα

Πως θα σας φαινόταν ένα πρωτάθλημα με τη συμμετοχή της Μάριμπορ, του Ερυθρού Αστέρα, της Γαλατασαράι και του… Παναθηναϊκού; Δεν αναρωτιόμαστε εμείς, αλλά μία ιστοσελίδα της Κροατίας (www.vecernji.hr)!

Συγκεκριμένα, οι Βαλκάνιοι γείτονές μας «σκαλίζουν» και πάλι το θέμα της δημιουργίας Βαλκανικής Λίγκας ποδοσφαίρου, στην οποία θα συμμετάσχον όλες οι Βαλκανικές χώρες οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνουν τις 13!

Θέση υπέρ του εγχειρήματος παίρνουν γνωστές ποδοσφαιρικές φιγούρες των Βαλκανίων, όπως ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Τσίρο Μπλάζεβιτς, ο Κροάτης Νταβόρ Σούκερ και ο Σλοβένος πρώην «άσος» του Ολυμπιακού, Ζλάτκο Ζάχοβιτς.

Ο τελευταίος, πάντως, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι ίσως οι βαλκανικοί λαοί να μην είναι έτοιμοι να υποδεχθούν μία τέτοια διοργάνωση, τονίζοντας τις κόντρες μεταξύ ομάδων από χώρες οι οποίες έχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις. Από την άλλη, τα άδεια γήπεδα στα υποβαθμισμένα πρωταθλήματα των βαλκανικών χωρών είναι ένα θέμα…

Από ελληνικής πλευράς δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση, αν και το τελευταίο διάστημα, ο Αλαφούζος δείχνει τάσεις φυγής, αφήνοντας υπονοούμενα συμμετοχής σε άλλη διοργάνωση. Ο καιρός θα δείξει τι αλλαγές μπορεί να υπάρξουν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα