«Σκοτώνουμε τους ποδοσφαιριστές»!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βγαίνει μπροστά και με τη δύναμη που του παρέχει η παγκόσμια αποδοχή του φίλαθλου κόσμου, βγάζει κραυγή αγωνίας εν ονόματι των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι επιβαρύνονται σε υπερβολικό επίπεδο από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο Ισπανός προπονητής της Μπάγερν Μονάχου δήλωσε χαρακτηριστικά πως… «σκοτώνουμε τους παίκτες», διευκρινίζοντας πως είναι αδύνατο να παίζουν κάθε τρεις μέρες και ότι χρειάζονται ξεκούραση. Με την άποψη του Γκουαρδιόλα έχουν αρχίσει και τάσσονται αρκετοί, πλέον, παράγοντες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, οι οποίοι καθημερινά, σημειώνουν ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις σωματικής κατάρρευσης παικτών. Την ίδια στιγμή εγκυμονεί ο κίνδυνος γιγάντωσης του φαινομένου του ντόπινγκ, στο οποίο αρκετοί επαγγελματίες καταφεύγουν, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα που καλούνται να φέρουν σε πέρας.

«Σκοτώνουμε τους ποδοσφαιριστές. Ζητάμε πάρα πολλά από αυτούς. Οι παίκτες χρειάζονται χρόνο για ξεκούραση. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αφορά μόνο την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Είναι αδύνατον να παίζουν οι παίκτες παιχνίδι κάθε τρεις μέρες…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος ανοίγει μία πολύ μεγάλη συζήτηση, παγκοσμίου επιπέδου.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο, καλούνται να ανταποκριθούν σε αγώνες του πρωταθλήματος, του κυπέλλου, του Champions League, ή του Europa League, καθώς και των Εθνικών τους ομάδων, οι οποίες έχουν υποχρεώσεις τουλάχιστον δύο αγώνες κάθε μήνα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα κατάρρευσης, είναι αυτά των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι, κατά την περυσινή περίοδο, υπέστησαν απανωτούς τραυματισμούς κόπωσης, ενώ ο Πορτογάλος έχει λάβει ήδη προειδοποίηση από τους γιατρούς τους Ρεάλ, ότι κινδυνεύει με ολική κατάρρευση του οργανισμού του, αν δεν κατεβάσει ρυθμούς και δεν ξεκουραστεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα