ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: “Η κυβέρνηση δεν πήρε τίποτα, εμμένουμε για εκλογές εδώ και τώρα”

«H κυβέρνηση δεν πήρε τίποτα ουσιαστικά από τη συμφωνία του Eurogroup, γι’ αυτό το λόγο κι εμείς εμμένουμε στο αίτημά μας για εκλογές τώρα». Αυτά τόνισε σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

O τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει. H κυβέρνηση πρόσφατα ψήφισε ένα τέταρτο επώδυνο μνημόνιο με πρόσθετα μέτρα λιτότητας, με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, προκείμενου, όπως η ίδια έχει πει, αξιολόγηση, ρύθμιση χρέους και ποσοτική χαλάρωση να κλείσουν ταυτόχρονα. Αυτός ο στόχος δεν επετεύχθη. Συνολική συμφωνία δεν υπήρξε».

«Στη χθεσινή συμφωνία ουσιαστικά το μόνο που προέκυψε είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η καταβολή μίας μικρής δόσης 8,5 δισ. ευρώ.

Παραμένει το αίτημα που έχει διατυπώσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική αλλαγή. Η ΝΔ για μεγάλο χρονικό διάστημα ζητούσε εκλογές. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής ζήτησε το ίδιο. Τι έχει αλλάξει;», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα