Στα σκαριά επταετές ομόλογο με στόχο τα 3 δισ. ευρώ

Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση που θα δείξει αν η έξοδος μπορεί να επιτευχθεί ή όχι

Το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου και το πιθανότερο την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα προχωρήσει ο ΟΔΔΗΧ στην έκδοση επταετούς ομολόγου με στόχο την προσέλκυση εισροής νέων επενδυτών και κεφαλαίων συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ.

Επί της ουσίας είναι η πρώτη φορά από το 2014 όπου θα αναζητηθούν νέοι επενδυτές και φρέσκο χρήμα και ως εκ τούτου είναι το μεγάλο τεστ της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο στις αγορές από το καλοκαίρι. Εναλλακτικά θα επιβεβαιωθούν όλοι όσοι ζητούν προληπτική γραμμή.

Η διεθνής συγκυρία φαίνεται να είναι ευνοϊκή, πέραν των συνθηκών που αφορούν στην “on track” πορεία της τρίτης αξιολόγησης και την επικείμενη αναβάθμιση την Παρασκευή από την S&P. Το κλίμα αυτό ενισχύεται τελευταία και από τις δηλώσεις αρμόδιων κοινοτικών παραγόντων.

Στην έξοδο στις αγορές αναφέρθηκε σε συνέντευξή του και ο  ΥΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο επιτόκιο του δεκαετούς κρατικού ομολόγου. “Εγώ πιστεύω στο επιτόκιο του δεκαετούς ομόλογου. Εάν συνεχίσει να πέφτει, σημαίνει ότι η Ελλάδα τον Ιούνιο θα μπορεί να δανείζεται στις αγορές με επιτόκιο 3%.Αυτό θεωρώ ότι είναι ο βασικότερος δείκτης και ότι τα πράγματα είναι δεδομένα”, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα