Στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ

Η δριμύτατη κριτική που άσκησε η Φώφη Γεννηματά μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ, που ακυρώνουν τους νόμους της κυβέρνησης Τσίπρα για τα νοσοκομεία και τα σχολεία αποτελεί τον οδηγό για την Δημοκρατική Συμπαράταξη για το πως θα αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα τον πρωθυπουργό και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε σε δήλωση της πως «οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βρίσκεται συστηματικά και συνειδητά απέναντι σε ότι προοδευτικό πρεσβεύει το Σύνταγμα μας: αξιοκρατία, αναλογική ισότητα, δικαιοσύνη. Κάποτε ο κ. Τσίπρας μας διαμήνυε ότι είναι «κάθε λέξη από το Σύνταγμα. Πρέπει επιτέλους να μας εξηγήσει για ποιο Σύνταγμα μιλούσε. Γιατί σε ότι αφορά το Ελληνικό, δεν έχει αφήσει και πολλές λέξεις απαραβίαστες».

Η συνέχεια πλέον ανήκει στους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι οποίοι ως υπουργοί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά είχαν λοιδορηθεί. Ο λόγος για τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Βασίλη Κεγκέρογλου, οι οποίοι παρουσιάστηκαν με επιθετική διάθεση κατά της κυβέρνησης. Ο πρώτος επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατρακυλήσει και κάτω από τα σημερινά δημοσκοπικά νούμερα, ενώ ο δεύτερος κατήγγειλε παράνομες προσλήψεις.

Ο Λοβέρδος 

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ βρίσκεται στο τέλος της  καθώς «δεν τους πιστεύει πια κανείς», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.  Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Λοβέρδος τόνισε: «Αποσυντίθεται η κυβέρνηση στο εκλογικό της σώμα. Μη βλέπετε τις δημοσκοπήσεις που τους δίνουν ακόμα μια υπόσταση κάτι 15% κάτι 16%. Ούτε αυτά υπάρχουν. Εμείς μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται στην κοινωνία, τη ζήσαμε την κοινοβουλευτική διάλυση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε πιο χαμηλά επίπεδα στην κοινωνία και όσο καθυστερούν να λύσουν τα προβλήματα της χώρας και από την άλλη να παίρνουν αυτά τα μέτρα που παίρνουν, τόσο περισσότερο χάνουν την κοινωνική τους υποστήριξη και μειώνονται οι δυνάμεις τους. Δεν έχω ικανό τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι δεύτερος στις εκλογές. Εμείς παλεύουμε να είμαστε δεύτεροι. Το θέμα των συμμαχιών θα μας απασχολήσει μετά τις εκλογές. Άλλωστε, έχουμε μια γραμμή, από το 2011, με Παπανδρέου, Βενιζέλο, Γεννηματά. Τώρα η γραμμή μας είναι μία: κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ευθύνης».

Ο Κεγκέρογλου

Προσλήψεις κατά παραβίαση της νομοθεσίας στις Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας καταγγέλλει ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνει πως «παρά το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη, οι φορείς των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, έχουν καταγγείλει την παραβίαση της νομοθεσίας συνεχίζονται τα φαινόμενα αυτά. Επειδή με άλλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, σας είχαμε επισημάνει το θέμα, αλλά τα προσωρινά αποτελέσματα σε ορισμένους φορείς δείχνουν ότι συνεχίζεται η παραβίαση της νομοθεσίας».
Ρωτά τέλος: «Τι προτίθεστε να πράξετε για την εφαρμογή του νόμου κατά τη διαδικασία προσλήψεων από Δήμους και άλλους φορείς για τη στελέχωση των Κοινωνικών Δομών Άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας»;

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα