Στην ποδιά της… ΑΕΚ «σφάζονται» υποψήφιοι

Η ΑΕΚ θα κρίνει τον επόμενο δήμαρχο στον δήμο Νέας Χαλκηδόνας-Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς η πλειοψηφία των υποψηφίων προσδοκά να εκμεταλλευθεί τα «κιτρινόμαυρα αισθήματα» των δημοτών της πόλης και γι’ αυτόν τον λόγο οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά τους παλαίμαχους άσσους της ΑΕΚ. Έτσι, οι εκλογές έχουν εξελιχθεί σε μία ιδιότυπη κιτρινόμαυρη πασαρέλα.

Η νυν δήμαρχος Εύη Γαϊτανά-Αποστολάκη, αν και μοιάζει αποδυναμωμένη λόγω αποχώρησης πολλών δημοτικών συμβούλων της παράταξής της με αποτέλεσμα να χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, ποντάρει πλέον στο ότι λόγω της ΑΕΚ εξασφάλισε 20 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια για έργα που θα γίνουν για την ανάπλαση του δήμου λόγω της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. Πάντως, η απερχόμενη δήμαρχος έχει κάνει ανοίγματα ελπίζοντας ότι θα προσελκύσει τα λεγόμενα «ορφανά» του Χάρη Τομπούλογλου. Όμως στο ίδιο ακροατήριο απευθύνεται και η Βάσω Αγαγιώτου. Η τελευταία φέρεται να λαμβάνει τη στήριξη του πρώην «πράσινου» δημάρχου, Παντελή Γρεντζελιά.

Η «γαλάζιων» αποχρώσεων παράταξη Τομπούλογλου συνεχίζει με επικεφαλής τον πρώην διεθνή άσσο της ΑΕΚ και βοηθό προπονητή για ένα διάστημα Λύσανδρο Γεωργαμλή.

Ψήφους από όλους τους χώρους αναμένεται να προσελκύσει ο Γιώργος Αράπογλου, ο οποίος διαφημίζεται κυρίως σε ιστοσελίδες της ΑΕΚ, ενώ εκλογείς κυρίως από την Κεντροαριστερά θα επιλέξουν τον πρώην μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού Απόστολο Κόντο, ο οποίος ποντάρει και αυτός σε «κιτρινόμαυρες» ψήφους.

Ο μόνος που ποντάρει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χάνει τους ψήφους από την ΑΕΚ, λόγω της αρχικής αρνητικής στάσης της Ρένας Δούρου για το γήπεδο της ΑΕΚ, είναι ο Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος θα δώσει μάχη για να ξεπεράσει τη Δανάη Γκούμα από το ΚΚΕ, που είναι η νεότερη υποψήφια, μόλις 31 ετών.

Όπως το 2010 στη Φυλή

Εξάλλου, μία επανάληψη των εκλογών του 2010 έχουμε και σε αυτή την εκλογική μάχη στον δήμο Φυλής. Μοναδική διαφορά στα ονόματα που διεκδίκησαν τον δήμο Φυλής το 2010, η προσθήκη της υποψηφιότητας του Κώστα Λουμιώτη, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνεται με αξιώσεις στην εκλογική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Βέβαια στην πρόσφατη επίσκεψη Δούρου στη Φυλή πέρασε απαρατήρητος, καθώς φρόντισε να τον βάλει στη γωνία ο νυν δήμαρχος.

Ο Δημήτρης Μπουραΐμης, που είχε κερδίσει τις εκλογές του 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, θέλει να ανανεώσει τη θητεία του. Στον ίδιο χώρο θα αναζητήσει ψηφοφόρους ο Σάββας Σάββας. Αν και η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη, προέρχεται και αυτός από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τη στήριξη της πρώην δημάρχου Ζεφυρίου, Φωτεινής Γιαννοπούλου.

Απέναντί τους, ο Χρήστος Παππούς, πρώην δήμαρχος Άνω Λιοσίων με τη στήριξη της Ν.Δ., ο οποίος το 2010 είχε κοντράρει στα ίσα το νυν δήμαρχο στον β΄ γύρο. Αν και γνώστες των τοπικών κοινών δεν εκφράζουν εύκολα εκτιμήσεις για το πιθανό ζευγάρι του β΄ γύρου, ωστόσο οι Σάββας και Παππούς αναμένεται να «ζορίσουν» τον νυν δήμαρχο και να τον αφήσουν εκτός δεύτερης Κυριακής. Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Τσιουμπρή έχει ανακοινωθεί και φέτος, από πλευράς ΚΚΕ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα