Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν συμπληρωματικά την Μεγάλη Εβδομάδα έλαβαν από τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κ.κ. Κλάπα και Δημητροπούλου, οι Γιώργος Ρουπακιάς και Γιάννης Καζαντζόγλου που κατηγορούνται για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Πέραμα.

Οι νέες κλήσεις προς απολογία σε βάρος των δύο προφυλακισμένων μελών της Χρυσής Αυγής αφορούν νέα στοιχεία που συνέλεξαν οι δύο ανακρίτριες , όπως όπλα που φαίνεται να συνδέονται με τον κατηγορούμενο για άμεση συνέργεια στην δολοφονία του μουσικού Γ. Καζαντζόγλου. Οι ανακρίτριες ζητούν από τους δύο κατηγορούμενους ,που βάση των στοιχείων της υπόθεσης ήταν μαζί στο αυτοκίνητο το βράδυ της δολοφονίας , συμπληρωματικές εξηγήσεις για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τόσο δηλαδή για αυτές που αφορούν την ένταξη τους σε εγκληματική οργάνωση όσο και για αυτές που σχετίζονται με την εν ψυχρώ δολοφονία στο Κερατσίνι. Οι προθεσμίες που δόθηκαν στους δύο κατηγορουμένους είναι για την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη.

Εν τω μεταξύ προφυλακιστέος κρίθηκε ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση επίθεσης μελών της οργάνωσης σε βάρος Πακιστανών εργατών σε ελαιουργείο της περιοχής τον Φεβρουάριο του 2013. Σε βάρος του είχε απαγγελθεί κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Για το ίδιο περιστατικό αντιμετωπίζουν κατηγορίες άλλα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής οι οποίοι μετά τις απολογίες τους στις δύο Εφέτες αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι τελευταίες απολογίες, πλην όσων βουλευτών αρθεί η ασυλία από την Βουλή, που θα λάβουν οι δύο δικαστικές λειτουργοί θα είναι τεσσάρων κατηγορουμένων για την επίθεση ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «το συνεργείο» στην Ηλιούπολη τον περασμένο Ιούλιο. Στην επίθεση φέρεται να εμπλέκεται, βάση στοιχείων από το κινητό τηλέφωνο του, ο βουλευτής Γιάννη Λαγός.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα