Στον… ψυχρό πόλεμο και το Μουντιάλ 2018!

Την ύπαρξη εγγράφου, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει από τη FIFA να ανακαλέσει την ανάθεση του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία, αποκαλύπτουν οι Financial Times, αναδεικνύοντας μία ακόμη πτυχή του σύγχρονου Ψυχρού Πολέμου, που έχει ξεσπάσει με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να επιβάλλει κυρώσεις σε όλα τα επίπεδα, αποκλείοντας τη Ρωσία από κάθε πολιτιστική, οικονομική και αθλητική διοργάνωση! Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως αρκετοί διπλωμάτες χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το θέμα του Μουντιάλ 2018, οι «φωστήρες» που έχουν φτάσει την Ενωμένη Ευρώπη στο χείλος της καταστροφής και της διάλυσης, πιστεύουν ότι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο και θα επιφέρει μεγάλες αντιδράσεις!

Η FIFA από την πλευρά της, πάντως, δεν φαίνεται να υιοθετεί τις συγκεκριμένες τακτικές και – τουλάχιστον στην παρούσα φάση – επιθυμεί να αποφύγει την εμπλοκή του αθλήματος σε πολιτικά παιχνίδια, απ’ όπου και προέρχονται αυτά. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιόζεπ Μπλάτερ:

«Είμαστε σίγουροι για το πετυχημένο της διοργάνωσης από τη Ρωσία. Είμαστε σε μία κατάσταση που έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους διοργανωτές, τόσο για το 2018, όσο και για το 2022. Ένα μποϊκοτάζ δεν απέφερε ποτέ καλό αποτέλεσμα. Έχω πει ήδη, πως το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός θα πρέπει να μένει εκτός πολιτικής. Αυτή εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι η σωστή προσέγγιση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα