Στο Γκούντισον Παρκ… ο τίτλος της Premier League!

Είθισται τις τελευταίες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων, κάθε ματς να χαρακτηρίζεται τελικός. Στην Premier League όμως, υπάρχει ένα παιχνίδι, που είναι… κάτι παραπάνω από… τελικός! Ένα ματς, που θα κρίνει τη χρονιά τριών μεγάλων ομάδων!

Η φετινή Premier League πλησιάζει στο τέλος της. Μετά από πολλά χρόνια, η αγωνία παραμένει στο κατακόρυφο για τρεις ομάδες, οι οποίες διεκδικούν τον τίτλο. Η Λίβερπουλ παραμένει στην 1η θέση, παρά την ήττα από την Τσέλσι και το σοκ που προκάλεσε. Η Τσέλσι βρίσκεται στη 2η θέση, αλλά παρόλα αυτά, ελπίζει σε ένα θαύμα για να φτάσει στην πηγή και να πιει νερό. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι 3η, αλλά έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Τι θα συμβεί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Premier League; Εάν τα αποτελέσματα έρθουν φυσιολογικά και δεν υπάρξουν εκπλήξεις, η Λίβερπουλ συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Ωστόσο, το ματς κλειδί και για τους τρεις, είναι αυτό μεταξύ της Έβερτον και της Μάντσεστερ Σίτι, που διεξάγεται το Σάββατο (3/5), στο Γκούντισον Παρκ.

Η δυναμική της Έβερτον είναι δεδομένη, ενώ χρειάζεται και τους τρεις βαθμούς, για να παραμείνει στην 5η θέση και να μην την «καβαλήσει» η Τότεναμ. Ωστόσο, η Έβερτον είναι το… αντίπαλον δέος της Λίβερπουλ στην πόλη της Αγγλίας. Θα προτιμήσει να χάσει και να δώσει το πρωτάθλημα στη Σίτι, ή θα κτυπήσει το ματς στα ίσια και εφόσον κόψει βαθμούς στους «πολίτες», να «δωρίσει» το πρωτάθλημα στους… μισητούς «κόκκινους»; Πρόκειται για ένα δίλημμα που θα απασχολούσε έντονα την ποδοσφαιρική πιάτσα στη χώρα μας, αν συνέβαινε κάτι ανάλογο. Και στην Αγγλία συζητείται, γι’ αυτό και σας το γράφουμε, αλλά σίγουρα όχι τόσο έντονα όσα διεξάγεται μία ανάλογη συζήτηση στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας, ευνοημένη θα είναι η Σίτι, καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων (8), η οποία δύσκολα θα καλυφθεί στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα