Στο κυνήγι του ευρωπαϊκού ονείρου ο Μάρκο Σίλβα

Ο οδηγός επιβίωσης του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του Ολυμπιακού αναφέρει μία και μόνο παράμετρο. Την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος θεωρείται δεδομένη για τους «ερυθρόλευκους», καθώς πιστεύουν – και δικαίως – ότι η ποιότητα του ρόστερ που διαθέτουν απέχει έτη φωτός από τον δεύτερο.

Ο Μάρκο Σίλβα έχει διαπιστώσει ότι μόνο αν πετύχει τον στόχο της Ευρώπης θα επιβιώσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Με άλλα λόγια, τυχόν αποκλεισμός από τους ομίλους του Champions League θα επιφέρει αρνητικές εξελίξεις για τον Πορτογάλο, ο οποίος επιλέχθηκε για να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό από τους προκατόχους του.

Τόσο ο Μίτσελ Γκονζάλεθ, όσο και ο Βίτορ Περέιρα, «πλήρωσαν» ακριβώς αυτήν την αποτυχία τους. Ο Ισπανός απομακρύνθηκε διότι η ομάδα δεν πέρασε στην επόμενη φάση του Champions League και ο Πορτογάλος διότι απέτυχε να πετάξει εκτός τη Ντνίπρο και να προχωρήσει στους «16» του Europa League, ανεξάρτητα αν στην εξέλιξη η ομάδα της Ουκρανίας έφτασε μέχρι τον τελικό του θεσμού.

Εν κατακλείδι, ο Μάρκο Σίλβα έχει αντιληφθεί ότι μόνο με μία αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη, σε συνδυασμό πάντα με τη διατήρηση των ηνίων στην Ελλάδα, έχει πιθανότητες να διατηρήσει τη θέση του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται το όλο πλάνο του και αυτό θα επιδιώξει να πετύχει, ώστε να ικανοποιήσει τους στόχους της διοίκησης και του κόσμου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα