Στο λιανεμπόριο εισέρχεται η συμβολαιακή γεωργία της Τράπεζας Πειραιώς

Την είσοδό της συμβολαιακής γεωργίας στο λιανεμπόριο εντός της τρέχουσας χρονιάς ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χριστόδουλος Αντωνιάδης.

Παράλληλα γνωστοποίησε  ότι μέχρι τη λήξη της τρέχουσας χρονιάς οι συμβάσεις συμβολαιακής θα φτάσουν τις 100 (75 σήμερα) και τα κεφάλαια χρηματοδοτήσεων θα αγγίξουν τα 500 εκατ. Ευρώ (400 εκατ. ευρώ σήμερα).

Τόνισε ότι η συμβολαιακή τραπεζική μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο χρηματοδότησης αλλά και διαχείρισης του ρίσκου και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Υπενθύμισε ότι μέσω της συμβολαικής γεωργίας εξυπηρετούνται 13.000 αγρότες, ενώ σημείωσε τη σημασία της τόσο για τον παραγωγό, αλλά και για την βορειοελλαδική βιομηχανία που σε ποσοστό 38% ασχολείται με τη μεταποίηση του πρωτογενή τομέα.

Κατά την ομιλία του στο 3ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης, του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε επαφές με τις πέντε μεγάλες αλυσίδες λιανικής και που διατηρούν τμήματα νωπών αγροτικών προϊόντων.

Ανακοίνωσε δε ότι ήδη έχει υπογράψει, σε αυτό το πνεύμα, σύμβαση με μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Κρήτης που απορροφά προϊόντα δεκάδων εντόπιων παραγωγών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα