Στο στόχαστρο για την επιλογή της Lazard

Με το ίδιο νόμισμα «πληρώνει» τη νέα κυβέρνηση ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας. Κατέθεσε επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για την επιλογή της εταιρείας Lazard Freres Sas.
Να θυμίσουμε ότι την επιλογή της εν λόγω εταιρείας αντιμετώπισε θετικά το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν ξεχνούν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι τον Νοέμβριο του 2011 ο Αλέξης Τσίπρας είχε καταθέσει ερώτηση επικρίνοντας τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Τώρα την επανέφερε ο Δριβελέγκας, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον πιστούς βουλευτές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Δριβελέγκας απευθύνει ακριβώς τα ίδια ερωτήματα που είχε θέσει πριν από τρία περίπου χρόνια ο σημερινός πρωθυπουργός.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Την ώρα που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε την περιστολή σπατάλης με περιορισμό των μετακλητών υπαλλήλων των υπουργών και των βουλευτών στις προγραμματικές δηλώσεις του,
-την ώρα που ο Πρωθυπουργός ζητούσε να πληρώσουν οι πολίτες τα χαράτσια (ΕΝΦΙΑ κλπ.),
-την ώρα που ο υπουργός, Γιάννης Βαρουφάκης, «υπέρμαχος του λιτού βίου για το λαό»,
-την ίδια ώρα έσπευσε να ανακοινώσει την πρόσληψη της Εταιρείας LAZARD FRERES SAS για παροχή νομικών συμβουλών.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

Με ποια κριτήρια και διαδικασίες επιλέχθηκε η παραπάνω εταιρεία (Επιλογή με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων; Καθορισμός του ποσού σύμβασης με διαπραγμάτευση; Ποιοι προσκλήθηκαν να υποβάλλουν προσφορά; Ποιοι συμμετέχουν; Ποιες ήταν οι ενέργειες δημοσιότητας; Ποιες οι εισηγήσεις των αρμόδιων οργάνων για την υπογραφή αυτών των συμβάσεων; )
Με ποιο σκεπτικό, σε μια περίοδο πλήρη εξαγγελιών περικοπής των δημοσιονομικών εξόδων, αποφασίζεται αυτή η δαπάνη, ενώ το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος;
Ποιος ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε αυτήν την επιλογή και την Υπουργική απόφαση έγκρισης αυτών των δαπανών;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα