«Στρατηγική επιλογή μας η περαιτέρω ενίσχυση στην Ελλάδα»

Στόχος του ΟΠΑΠ είναι η περαιτέρω δραστηριοποίηση του στην Ελλάδα. Αυτό τόνισε ο επικεφαλής του Οργανισμού Καμίλ Ζίγκλερ, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας.
στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Οργανισμός διαθέτει εξαιρετικά μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική αγορά.

«Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, ο ΟΠΑΠ διαθέτει μεγάλη προοπτική για την ανάπτυξη της δραστηριότητάς του στην αγορά”, τόνισε ο Καμίλ Ζίγκλερ.

 Στη Γ.Σ., συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η αλλαγή έδρας του ΟΠΑΠ , η αύξηση των μελών του ΔΣ και η διανομή συμπληρωματικού μερίσματος.

Ως προς την αλλαγή έδρας, μετά από 13 χρόνια και από τη Λεωφόρο Κηφισού στη Λεωφόρο Αθηνών, σε ιδιόκτητα κτίρια, ο κ. Ζίγκλερ σημείωσε πως θα προκύψουν σημαντικά οφέλη από την εξοικονόμηση κόστους .

Όπως ανέφερε, σχεδόν το μισό προσωπικό της εταιρείας έχει ήδη μεταφερθεί στο νέο κτίριο, με τη μεταφορά του συνόλου των εργαζομένων να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου.

Σήμερα ο ΟΠΑΠ πληρώνει ετησίως ενοίκια αξίας 2,3 εκατ.ευρώ. Το νέο κτίριο βρίσκεται δίπλα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχει οκτώ ορόφους και συνολική επιφανεία 12.224 τ.μ., με 243 θέσεις στάθμευσης. Το ακίνητο αγοράστηκε το 2015 από τον ΟΠΑΠ έναντι 13 εκατ ευρώ.

Αναφορικά με τη διανομή συμπληρωματικού μερίσματος (0,57 ευρώ ανά μετοχή), υπογράμμισε πως η κίνηση αυτή είναι σε συνάρτηση με την πολιτική της εταιρείας να διανέμει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό της κερδοφορίας της στους μετόχους.

Τα μη διανεμηθέντα κέρδη παρελθουσών χρήσεων, ανέρχονται συνολικά σε 181.598.271,06 ευρώ προ της παρακράτησης φόρου και εξαιρουμένων των 406.542 ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία και αντιστοιχούν σε 0,57 ευρώ ανά μετοχή.

Το ποσό των 0,57 ευρώ ανά μετοχή υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% σύμφωνα με το ν. 4110/2013, ήτοι 0,057 ευρώ ανά μετοχή. Συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό μετά την ανωτέρω αναφερόμενη παρακράτηση 0,513 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι είναι οι Μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Παρασκευή 24.06.2016 (ημερομηνία προσδιορισμού-record-date).

Τέλος, αφού καλωσόρισε τον κ. ως το νέο CEO Ντάμιαν Κόουπ, της εταιρείας (η θητεία του ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2016), εκτίμησε πως η προσθήκη του στη διοικητική ομάδα θα αναβαθμίσει τον Οργανισμό, καθώς στο management team προστίθεται ένα στέλεχος με μεγάλη διεθνή εμπειρία.

Όλα τα θέματα της ΓΣ υπερψηφίστηκαν με αυξημένη πλειοψηφία. Ως ημερομηνία αποκοπής για το μέρισμα ορίστηκε η 23η/6ου/2016. Αντίστοιχα, ως ημερομηνία καταγραφής πληρωμής των δικαιούχων η 24η/6ου/2016, και ως ημερομηνία πληρωμής η 29η/6ου/2016.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα