Στριμώχνει τον Αύγουστο για να δρέψει καρπούς τον Σεπτέμβριο

Να στριμώξει όσο περισσότερο γίνεται την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παρά το γεγονός ότι εισήλθαμε στον Αύγουστο ανεβάζει στροφές και δίνει μεγάλη έμφαση, εκτός από την οικονομία, στα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και τάξης, αλλά και της Παιδείας.
Οι κινήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη να ζητήσει προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία και να συναντήσει τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη όπου έθεσε και το ζήτημα της δημόσιας ασφαλείας που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη Ν.Δ. όπως είπε, είναι ενδεικτικό πως θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα.
Η Ν.Δ. θα επικεντρωθεί από εδώ και πέρα περισσότερο στα ζητήματα της λεγόμενης καθημερινότητας, ενώ το βλέμμα είναι στο φθινόπωρο με την ηγεσία της να βλέπει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Στη σκιά των σεναρίων που εκπορεύονται από διάφορα κέντρα περί εκλογών και δεξιάς παρένθεσης, στη Ν.Δ. λένε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, απολέσει την εξουσία σε συνθήκες καθαρής και μεγάλης ήττας, είναι πολύ δύσκολο να σχεδιάζουν «επαναφορά» μετά από έξι μήνες ή ένα χρόνο.
Σε κύκλους της Ν.Δ., σημειώνουν ότι, ακόμα κι αν ξεπεράσουν τις δυσκολίες, κάτι που δεν βλέπουν εφικτό, και επιστρέψουν μετά από έξι μήνες με ένα χρόνο, με σύστημα απλής αναλογικής πλέον, τότε θα εκλέξουν έτσι κι αλλιώς πολύ λιγότερους βουλευτές.
Εξάλλου μόλις σχηματίσει νέα κυβέρνηση η Ν.Δ. θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και μπορεί να βρει 200 ψήφους στην επόμενη Βουλή να επαναφέρει το «μπόνους» (έστω και μειωμένο), ώστε να μεγιστοποιήσει τις μελλοντικές επιλογές του, αν τον υποχρεώσουν σε πρόωρες εκλογές.
Ανακοίνωση
Στο μεταξύ τα όσα ανέφερε σε ανάρτηση του στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης αποτέλεσε το έναυσμα ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να εκδώσει ανακοίνωση και να επιτεθεί με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή και καλή όταν συμμορφώνεται με τα θέλω των κυβερνητικών στελεχών» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
«Κάθε ημέρα που περνάει επιβεβαιωνόμαστε για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ο γνωστός κ. Πολάκης χτύπησε ξανά. Επιτέθηκε στον δικαστή που, εφαρμόζοντας το νόμο, έκρινε αντίθετα από τα θέλω του κ. Υπουργού. Στη συνέχεια επιτέθηκε στην τοπική αστυνομία που εφάρμοσε τη δικαστική απόφαση. Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή και καλή όταν συμμορφώνεται με τα θέλω των κυβερνητικών στελεχών. Δηλαδή, για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή μόνο όταν είναι αρεστή. Είναι, όμως, διαπλεκόμενη όταν είναι δυσάρεστη. Όταν, δηλαδή, δεν συμφωνεί με την ομάδα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο μυαλό του κ. Πολάκη, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και Κράτος. Δεν υπάρχει νομιμότητα. Δεν υπάρχει δικαστική προστασία. Υπάρχει μόνο η κυβερνητική βούληση. Ο κ. Τσίπρας τι λέει;» καταλήγει η ανακοίνωση.
Τέλος η Συγγρού
Η βάση της Συγγρού για τη Νέα Δημοκρατία τελείωσε όπως επεσήμανε και σε ανάρτηση του στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέχρι τις 18 Αυγούστου η Ν.Δ. θα λειτουργεί στα γραφεία στη Βουλή και από την ημερομηνία εκείνη στο νέο κτίριο επί της οδού Πειραιώς, καθώς μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα