“Στόχος να προστατευτούν οι χαμηλές και μεσαίες συντάξεις”

Η προστασία των χαμηλών και μεσαίων συντάξεων αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο ασφαλιστικό σύστημα.

“Το ζήτημα των κόκκινων δανείων είναι ένα σημείο αιχμής και υψηλής προτεραιότητας για εμάς” δήλωσε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1  και τόνισε ότι “θα υπάρξει ένα φορέας, ενδιάμεσος, ο οποίος θα χειριστεί την ικανότητα του δανειολήπτη να αποπληρώνει”.

«Κοινωνική ευαισθησία, προστασία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων» είναι τα κριτήρια που θέτει η κυβέρνηση στο ζήτημα της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, ενώ επανάλαβε για αυτές τις κοινωνικές ομάδες ότι «δε θα χάσουν τα σπίτια τους».

“Επιδιώκουμε την έγκαιρη λήψη κονδυλίων για την πραγματική παραγωγή και το αντιστάθμισμα των φορολογικών αλλαγών στον αγροτικό τομέα” τόνισε επίσης η κ. Γεροβασίλη και δήλωσε ότι “περνάμε μία περίοδο πυκνών εξελίξεων με ανοικτά μεγάλα θέματα που θα κρίνουν, όχι μόνο οτην τετραετία, αλλά και το μέλλον”.

Δεν ψάχνουμε ισοδύναμα για όλα τώρα»

Σχετικά με την εύρεση ισοδυνάμων είπε ότι, «δεν ψάχνουμε ισοδύναμα για όλα τα κακά, σε αυτή τη χρονική στιγμή. Μόνο για τον ΦΠΑ στην Παιδεία» και διευκρίνισε ότι, «ό,τι πέφτει στο τραπέζι, δημιουργεί σύγχυση. Η κυβέρνηση σταθερά αναζητά το ισοδύναμο, ώστε να μην ισχύσει ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση». Αναφερόμενη στο χρόνο γνωστοποίησης του σχετικού ισοδύναμου, είπε ότι «ας περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα, που είναι το Eurogroup».

Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

«Δεν έχει νόημα όταν έχει τελειώσει η φοροεισπρακτική ικανότητα να βάλεις κι άλλους φόρους. Κι αυτό το συζητάμε με τους δανειστές» απάντησε ερωτώμενη για την αδυναμία πολλών να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους και σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «κέρδισε» από τους δανειστές να παραμείνει η ρύθμιση των 100 δόσεων, μέτρο αποδοτικό, συμπλήρωσε ότι «ίσως αλλάξουν κάποια εισοδηματικά κριτήρια για τη ρύθμιση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα