Συνάντηση με νόημα

Σε καλό κλίμα, όπως μεταδίδουν οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά διεξήχθη η συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα. Οι δύο πλευρές αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις. Απλά οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά ενημέρωσαν ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκε η πορεία της οικονομίας και η κατάσταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, λόγω της καθυστέρησης της 2ης αξιολόγησης.

Όπως τονίζουν από την Χαριλάου Τρικούπη “είναι λογικό η κ. Γεννηματά να ανησυχεί για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από την αρχή του έτους χάνουν διαρκώς καταθέσεις και ζητούν μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τον ELA. Πάντως η συνάντηση έχει και την σημειολογική σημασία, καθώς έγινε λίγα 24ωρα μετά την επίθεση που δέχθηκε ο διοικητής της ΤτΕ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, αλλά και μετά τη συνέντευξη Σημίτη.

Στο μεταξύ την δική της απάντηση αναμένεται να δώσει η κ. Γεννηματά στις εξελίξεις για την Κεντροαριστερά σε ομιλία της την Δευτέρα. Στη Θεσσαλονίκη η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει προγραμματίσει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Βελλίδειο (19.00) την ερχόμενη Δευτέρα κι εκεί η κ. Γεννηματά αναμένεται να αναφερθεί τόσο στον οδικό χάρτη για το ιδρυτικό συνέδριο, όσο και να απαντήσει στα όσα ανακοίνωσε η Ώρα Αποφάσεων την Τετάρτη το απόγευμα.

 

Επίθεση στην κυβέρνηση

 

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θάνος Μωραΐτης, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αναφερόμενος στην πορεία της αξιολόγησης σημείωσε ότι «έχει γίνει ήδη μεγάλη ζημιά στη χώρα και στην οικονομία. Η κυβέρνηση με τις παλινωδίες της, καθώς και την έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής δημιούργησε ένα μεγάλο αδιέξοδο. Το μοναδικό τους σχέδιο ήταν και είναι ο τυχοδιωκτισμός. Αυτή ήταν η μοναδική τους στρατηγική. Ελπίζω να μη ζήσουμε την τραγωδία του 2015 και να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση. Δυστυχώς φαίνεται πως αυτή κλείνει με επώδυνα μέτρα με ευθύνη της κυβέρνησης. Τον Σεπτέμβριο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση ήταν τα εργασιακά, τώρα είναι και οι συντάξεις, η μείωση του αφορολογήτου και η ΔΕΗ. Όλα αυτά έχουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η πραγματική οικονομία διαλύεται και δυστυχώς δεν υπάρχει πρόταση να βγει ο κόσμος από αδιέξοδο».

Ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για ευθύνες και του πολιτικού συστήματος συνολικά: “ακούγοντας τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ και το πινγκ πονγκ ευθυνών, διαπιστώνει κανείς πως στο ερώτημα του πολίτη, ο οποίος αγωνιά πότε θα τελειώσει το μαρτύριο, απάντηση δεν έχει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Ν.Δ. Καλείται το πολιτικό σύστημα να πει την αλήθεια στον λαό! Το πρόγραμμα αυτό δε βγαίνει και πρέπει άμεσα να αποκτήσουμε μια εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση Εμείς από την πλευρά μας δείξαμε υπεύθυνη στάση το 2015, ψηφίζοντας τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση, δυστυχώς όμως είδαμε ΤσίπραΚαμμένο όχι μόνο να μη σκίζουν μνημόνια αλλά να διχάζουν το λαό και να εξαπατούν τους πάντες και τα πάντα και να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και εν τέλει να διαλύουν το κράτος. Απέναντι σε αυτή τη τραγωδία που ζει η χώρα μας, πρέπει το πολιτικό σύστημα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η αλήθεια ειπώθηκε από μας το 2010 και το 2011 σε πολύ δύσκολες εποχές όταν η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς πρότειναν τα Ζάππεια και ο κ. Τσίπρας υποσχόταν σκίσιμο μνημονίων» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στη ΔΕΗ, ανέφερε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε και χρεοκόπησε τη ΔΕΗ και φοβάμαι ότι θα τη χαρίσουν κιόλας. Η ΔΕΗ τα τελευταία 2 χρόνια είδε την πιστοληπτική της ικανότητα να υποβαθμίζεται 4 φορές. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι πλέον αποτελεί έναν συστημικό κίνδυνο για την οικονομία. Φοβάμαι ότι αν δεν ληφθούν αποφάσεις θα δούμε πολύ χειρότερα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα