Συνάντηση Μώραλη- Βενιζέλου

Μετά την προ ημερών συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Μώραλης είχε τετ α τετ και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο επίκεντρο φυσικά της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν τα θέματα του Πειραιά και πιο συγκεκριμένα τα οικονομικά προβλήματα της πόλης,  το πως μπορεί η νέα δημοτική αρχή να απορροφήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης ενώ επί τάπητος τέθηκε  το ζήτημα των Δικαστηρίων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε τον νέο δήμαρχο ότι θα καταβληθούν προσπάθειες με την ηγεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να υπάρξει μια μείωση των επιτοκίων για την εξυπηρέτηση παλαιών δανείων του δήμου ενώ θα υπάρξουν και συζητήσεις για το αν υπάρχει δυνατότητα αύξησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

«Ενημέρωσα τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο για το σύνολο των σημαντικών θεμάτων που αφορούν στον Δήμο Πειραιά», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μώραλης και πρόσθεσε: «Ο κ. Βενιζέλος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θέματα αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, τονίζοντας ότι θα σταθεί αρωγός για την επίλυσή τους».

Για τα Δικαστήρια

Για το θέμα  των δικαστηρίων και τη μη μεταφοράς τους από την πόλη του Πειραιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα έχει για το θέμα αυτό νέα επικοινωνία με το υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ενώ επανέλαβε τη θέση του για την παραμονή τους εντός των διοικητικών ορίων της πόλης.

«Σε ό,τι αφορά στο θέμα των Δικαστηρίων Πειραιά, επανέλαβα τη θέση μου για την παραμονή τους εντός των διοικητικών ορίων της πόλης», ανέφερε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Πειραιά.

Για το θέμα των δικαστηρίων και τη μη μεταφοράς τους από την πόλη του Πειραιά) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα έχει για το θέμα αυτό νέα επικοινωνία με το υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ενώ επανέλαβε τη θέση του για την παραμονή τους εντός των διοικητικών ορίων της πόλης.

«Ο κ. Βενιζέλος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θέματα αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας,  τονίζοντας ότι θα σταθεί αρωγός για την επίλυσή τους» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της παραμονής των δικαστηρίων στην πόλη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο η νέα δημοτική αρχή μπορεί να απορροφήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ για ανάπτυξη και απασχόληση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα