Συναντήσεις η Κόλλια με πρόξενους βαλκανικών κρατών

Διαδοχικές συναντήσεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος είχε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, με τους γενικούς πρόξενους στη Θεσσαλονίκη, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Σερβίας.
Στην συνάντηση της υφυπουργού με τον γενικό πρόξενο της Βουλγαρίας, Βασίλι Πέτκοφ Βάλτσεν, παρουσία και του υποπρόξενου Τοντόρ Πετρόφ συζητήθηκε, εκτός των ζητημάτων της επιχειρηματικής συνεργασίας και της συνεργασίας σε θέματα τουρισμού, έργων υποδομής και πανεπιστημίων και το θέμα της διαχείρισης των υδάτων των διασυνοριακών ποταμών.
Στη συνέχεια, η υφυπουργός συναντήθηκε με τη γενική πρόξενο της Αλβανίας, Παβλίνα Γίλι. «Αν και πολλά θέματα που τέθηκαν αγγίζουν το Υπουργείο Εξωτερικών, δεσμευτήκαμε να ενεργοποιηθούμε περισσότερο για να αντιμετωπιστούν θέματα που απασχολούν τους Αλβανούς πολίτες που κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα, ή επισκέπτονται τη χώρα μας» τόνισε η υφυπουργός.
Το μεσημέρι, η υφυπουργός είχε συνάντηση με τον γενικό πρόξενο της Σερβίας, Σίνισα Πάβιτς, κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά ιδιαίτερα θερμές διμερείς σχέσεις και συζητήθηκε προοπτική ακόμη μεγαλύτερης ενδυνάμωσης των οικονομικών σχέσεων, μέσα από κοινές δράσεις των δύο κυβερνήσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα