Συνελήφθη Γάλλος που σχεδίαζε (;) επίθεση στο Euro

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επισκιάζει τις προετοιμασίες ενόψει της έναρξης του Euro 2016 στη Γαλλία. Ο φόβος για πιθανό χτύπημα στη διάρκεια της μεγάλης διοργάνωσης δεν περιορίζεται στις φήμες, αλλά πλέον οι αρχές έχουν βάσιμες πληροφορίες, ότι ο Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να προκαλέσει τον όλεθρο.

Το σενάριο ενισχύθηκε από τη σύλληψη ενός Γάλλου πολίτη στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, ο οποίος είχε στο όχημά του 100 κιλά εκρηκτικών, ασφάλειες, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και πολλά Καλάσνικοφ. Σύμφωνα με τις αρχές, ο οπλισμός αυτός προοριζόταν για μεγάλο χτύπημα στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Euro 2016. Τη σύλληψη επιβεβαίωσε το RIA Novosti μέσω της συνοριακής υπηρεσίας της Ουκρανίας.

«Ναι, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που συνέβη, αλλά είναι η SBU (υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας) υπεύθυνη για τις διευκρινίσεις», τόνισαν οι τοπικές αρχές. Η SBU, υπηρεσία ασφάλειας της Ουκρανίας, η οποία παρεμβαίνει σε υπόθεση που εμπλέκονται αλλοδαποί, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο της Γαλλίας, DNA, ο άνδρας συνελήφθη στις 21 Μαΐου και εξακολουθεί να κρατείται από τις ουκρανικές αρχές. Η αναφορά λέει ότι ο άντρας ήταν πιθανό να προσπαθούσε να αποκτήσει ακόμη περισσότερα όπλα.

Η ιστοσελίδα 20minutes.fr περιγράφει τον άνθρωπο ως ένα 25χρονο με καταγωγή από τη βορειοανατολική περιοχή της Λοραίνης, που μέχρι τώρα ήταν άγνωστος στις γαλλικές αρχές. Το κανάλι M6, λέει ότι το σπίτι του ερευνήθηκε και οι ερευνητές ανακάλυψαν εκρηκτικά και ένα T-shirt που φέρει τα σύμβολα μιας ακροδεξιάς ομάδας.

Τα παιχνίδια του Euro 2016 θα διεξαχθούν σε γήπεδα που βρίσκονται σε δέκα πόλεις της Γαλλίας από τον Ιούνιο μέχρι και τον Ιούλιο. Είναι η τρίτη φορά που η Γαλλία φιλοξενεί το πρωτάθλημα της UEFA στο έδαφός της. Όμως στη συγκεκριμένη συγκυρία, οι απειλές και οι φόβοι για ενδεχόμενες επιθέσεις τζιχαντιστών στα κατάμεστα (πιθανώς) γήπεδα, αυξάνουν το επίπεδο συναγερμού στη χώρα του Φρανσουά Ολάντ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα