Συνελήφθη για μίζα κι άλλος πρώην συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου

Με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς συνελήφθη ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών (υπό τον τότε διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων, προφυλακισμένο πλέον Γιάννη Σμπώκο).

Κατηγορείται για:
* Αμεση συνεργεία σε παραγεγραμμένη απιστία του Ακη Τσοχατζόπουλου, επί υπουργίας του οποίου υπεγράφη το Σεπτέμβρη του1999 η σύμβαση για την επέκταση τηλεπικοινωνιών του στρατού και ο εκσυγχρονισμός του (ΕΡΜΗΣ 2).
* Δωροδοκια 500.000 από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε έμβασμα ύψους 500.000¤ σε λογαριασμό του Α. Κάντα σε ελβετική τράπεζα. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι είχε το συγκεκριμένο ποσό σε θυρίδα και την περίοδο εκείνη αποφάσισε να το βγάλει στο εξωτερικό. Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο ανακριτής τα χρήματα αυτά όχι μόνο δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του αλλά φαίνεται να φτάνει στην Ελβετία μέσω της εταιρίας MARTHA HOLDINGS που έχει συνδεθεί με τον Πρόδρομο Μαυρίδη και τα μαύρα ταμεία της SIEMENS.

Για το σύστημα ΕΡΜΗΣ είχε αποφασιστεί να γίνει διεθνής διαγωνισμός αλλά όταν ανέλαβε υπουργός εθνικής άμυνας ο Α. Τσοχατζόπουλος, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ανατέθηκε το έργο απευθείας στην ΕΑΒ με υπό κατασκευάστρια τη SIEMENS. Όπως διαπιστώθηκε η σύμβαση ήταν υπερκοστολογημένη κατα 25% καθώς σύμφωνα με την ανώτατη τιμή υπερκοστολόγησης του ΝΑΤΟ το “ταβάνι” ήταν 11%. Το ποσό της σύμβασης ήταν 216 εκ. ¤, ενώ θα έπρεπε να είναι κατά 25% χαμηλότερο.

Το καλύτερο όλων ; Το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα παρότι έχει πληρωθεί πάνω από το μισό του κόστους του. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και ως τότε παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα