Συνελήφθη 34χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, κατηγορείται ένας 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children – Διεθνές κέντρο αγνοούμενων παιδιών και παιδιών που έχουν αποτελέσει αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης), που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία η NCMEC εντόπισε ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου, ενώ κατείχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 34χρονου, στην Αττική. Ακολούθησε έρευνα και στον χώρο του 34χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων και προχώρησαν στην σύλληψη του δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα