Συντριβή της ΑΕΚ στην Πόλη, 89-65 η Γαλατά!

Ντροπιαστική εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΚ στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Eurocup! Δεν είναι τόσο η έκταση του σκορ, αφού ηττήθηκε… μόλις 89-65 από τη Γαλατασαράι, αλλά η τραγική παρουσία του πρώτου ημιχρόνου, που μετά από τα πέντε πρώτα λεπτά καλής άμυνας, η ομάδα κατέρρευσε, έκανε τραγικά λάθη, και δεν ξαναμπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα!

Ο Χέρστον μείωσε στα μισά της α’ περιόδου σε 13-11 και κάπου εκεί σταμάτησε να υπάρχει ΑΕΚ στο γήπεδο και το ότι έφτασε τους 65 πόντους οφείλεται μόνο στην υπερβολική χαλάρωση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος κατάφερε απλά να μειώσει στους ένδεκα χάρη σε ένα έμμεσο τετράποντο, αλλά μόλις το έκανε αυτό, η Γαλατά πάτησε ξανά γκάζι για να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 20-25 πόντους που κυμαινόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Προφανώς και η ΑΕΚ βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και ο Αγγελόπουλος θα έχει το χρόνο να διορθώσει τα λάθη, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την εικόνα της παιδικής χαράς, της αδιαφορίας και της απερίγραπτης έλλειψης συστήματος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα έχει λαθέψει σε επιλογές και στην προετοιμασία της ομάδας (αγωνιστική και ψυχολογική) και αν δεχθούμε ότι ο Κατσίβελης με την επιστροφή του θα απελευθερώσει τον Γουόρεν και κάτι θα πάει καλύτερα  στο “ασόδυο», ο Σέρβος κόουτς πρέπει να δει τι θα κάνει με τους Σκραμπ, Σαρικόπουλο και Ανοσίκε που παραμένουν εκτός κλίματος και το πώς θα διατηρήσουν ένα σταθερό ρυθμό απόδοσης οι Κάρτερ, Σάκοτα, Μιλόσεβιτς.

Η ΑΕΚ είναι παραδοσιακά πρωταγωνίστρια ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτή η τραγική εμφάνιση πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους. Ίσως το πιο σοφό θα ήταν να απομακρυνόταν ο Ντράγκαν Σάκοτα για να έρθει ένας προπονητής που να μπορεί να εμπνεύσει αυτή την ομάδα και να φέρει έναν «φρέσκο αέρα».

ΓΑΛΑΤΑ: Σιλμπ 10, ΜακΚόλουμ 25, Μικόβ 2, Ντόρσεϊ 9, Αράρ 3, Λάσμε 4, Γκριν 10, Γκιουλέρ 5, Κοκσάλ 21

ΑΕΚ: Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 20, Άτιτς 2, Χέρστον 8, Μιλόσεβιτς 3, Μαυροκεφαλίδης 20, Κάρτερ 5

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 48-27, 64-37, 89-65

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα