Συρία: 47 νεκροί στις συγκρούσεις τζιχαντιστών- ανταρτών

Δεκάδες είναι οι νεκροί απο τις μάχες ανάμσα στο Ιλσαμικό Κράτος και τους αντάρτες στην Συρία Ειδικότερα, τουλάχιστον 47 αντιμαχόμενοι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές  και αντάρτες που ανήκουν σε αντίπαλες οργανώσεις, ανέφερετο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι μάχες διεξήχθησαν στην περιοχή όπου οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας σχεδιάζουν να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Οι μάχες μαίνονταν από την Παρασκευή και συνεχίζονταν το Σάββατο στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή της πόλης Μάρεα, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός των ορίων της «ασφαλούς ζώνης» που η Τουρκία είχε αναφέρει ότι θέλει να δημιουργήσει στη βόρεια Συρία για να αναχαιτίσει το Ισλαμικό Κράτος..

Το Ισλαμικό Κράτος  είχε ανακοινώσει αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Μάρεα και σκότωσε «δεκάδες» Σύρους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι τζιχαντιστές είχαν περικυκλώσει την πόλη την περασμένη εβδομάδα και είχαν καταλάβει πολλά χωριά γύρω της, καταφέρνοντας πλήγμα στους αντάρτες που θεωρούνται εταίροι της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση τέτοιου είδους

Η πτώση της Μάρεα είναι βέβαιο ότι θα καθιστούσε πολύ δυσκολότερη την διεξαγωγή της επιχείρησης αυτής. Οι αντάρτες έστειλαν ενισχύσεις από άλλα τμήματα της επαρχίας του Χαλεπιού για να απωθήσουν τους τζιχαντιστές, είπε ένα στέλεχός τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα