Σύνταξη σε 2.260… νεκρούς πλήρωνε το δημόσιο

Σύνταξη σε 2.260… νεκρούς πλήρωνε το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει απογραφή που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά τον θάνατο τους και για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε, ανέρχεται σε 35.811.994 ευρώ, ενώ έπειτα από την αναζήτηση των αρμοδίων, βρέθηκαν τα 21.489.109. Για τα υπόλοιπα 14.322.885 ευρώ, συνεχίζεται η αναζήτηση από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου.

Από εκεί και πέρα, οι μη απογραφέντες συνταξιούχοι του δημοσίου μέχρι το τέλος Ιουλίου ανέρχονταν σε 1.929, στους οποίους έχει διακοπεί η καταβολή των συντάξεών τους. Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα για τον εντοπισμό της κάθε περίπτωσης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαγραφή των θανόντων συνταξιούχων ανέρχεται σε 865.888 ευρώ μηνιαίως.

«Τα αποτελέσματα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αφορμή εφησυχασμού», σημείωσε πάντως ο Σταϊκούρας. Και πρόσθεσε: «Αντιθέτως, συνιστούν έναυσμα εντατικοποίησης της προσπάθειας προκειμένου να αποκατασταθεί δικαιοσύνη σε ένα ευαίσθητο πεδίο όπως αυτό των συντάξεων, να συρρικνωθούν περισσότερο οι εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάρτιο του 2013 και, μέσω της αύξησης προοπτικά του αριθμού των πολιτών που θα λαμβάνουν προκαταβολή σύνταξης, να διευθετηθεί ουσιαστικά το πρόβλημα του μεγάλου εισοδηματικού κενού που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι του Δημοσίου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα