Τέσσερα βήματα για έξοδο από την κρίση

«Η Ελλάδα οδεύει προς το τέλος του 3ου προγράμματος χωρίς να έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι άλλη μία πολιτική αυταπάτη», τόνισε από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «μείζον διακύβευμα για τη χώρα μας είναι να είναι παρούσα στις συζητήσεις ως ισότιμος συνομιλητής. Είναι αυτονόητο ότι όσο καλύτερη είναι η κατάσταση της χώρας, τόσο ισχυρότερη θα είναι η φωνή της. Γιατί το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας είναι μια νέα πολιτική απάτη ή αυταπάτη». Φυσικά δεν έχασε ευκαιρία να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «το πλεόνασμα για το οποίο πανηγυρίζουν, είναι το προϊόν μίας άγριας φορολόγησης της παραγωγικής Ελλάδας» και υπενθύμισε με νόημα: «Οι δημοσιονομικές ανισορροπίες είχαν διορθωθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά».

Παρουσιάζοντας τα τέσσερα βήματα για έξοδο της χώρας από την κρίση ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «το σχέδιό μας είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο» και πως οι μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα τέσσερα βήματα, όπως τα παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ προβλέπουν:

– Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη νομοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος. “Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να έχει σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της οικονομίας τον υψηλότερο ή έναν από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

– Την άρση των ρυθμιστικών, των χωροταξικών και των άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων για την υλοποίηση επενδύσεων. “Έχω προσωπικά δεσμευθεί για τη δημιουργία μίας και μόνης δημόσιας Αρχής σε επίπεδο υφυπουργού η οποία θα ασκεί όλες τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες για τις στρατηγικές επενδύσεις εάν η καθ’ ύλην αρμόδια δημόσια Αρχή δεν το πράξει εντός μίας αποκλειστικής προθεσμίας”, τόνισε.

– Την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και η επιστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας. “Στόχος μας είναι να μπορούν οι τράπεζες να επιτελέσουν την πραγματική αποστολή τους, που είναι βέβαια η στήριξη των υγειών και παραγωγικών επενδύσεων”, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

– Τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και τη δραστική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. “Στην προσπάθεια αυτή είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε συμμάχους τους δημοσίους υπαλλήλους” υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα