Τα… βουνά των σπορ

Το μπάσκετ μπορεί δικαιωματικά να θεωρείται το άθλημα των ψηλών, όμως ο πιο ψηλός αθλητής που έκανε ποτέ την εμφάνισή του στα γήπεδα ήταν παλαιστής και μάλιστα Γάλλος. Η λίστα με τους υψηλότερους αθλητές που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα περιλαμβάνει γνωστά ονόματα αλλά και κάποια άλλα μάλλον άγνωστα στο ευρύτερο αθλητικό κοινό.

Νο10

Μάργκο Ντίντεκ (2,18 μ)

 

Είναι η μοναδική γυναίκα της λίστας. Ο λόγος για τη Μάργκο Ντίντεκ, η οποία ήταν (σ.σ. απεβίωσε στις 27 Μαΐου 2011) Πολωνή επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια, έχοντας ύψος 2,18 μ. Αγωνίστηκε στο WNBA δέκα χρόνια (1998/08), ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική.

 

Νο9

Γκιαντ Σίλβα (2,18 μ)

 

Ο Γκιαντ Σίλβα ξεκίνησε την καριέρα του από το μπάσκετ. Μάλιστα, ήταν μέλος της Εθνικής Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στον χώρο του Wrestling.

Νο8

Χασίμ Θαμπίτ (2,21 μ)

 

Επόμενος της λίστας είναι ο Χασίμ Θαμπίτ, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα 2,21 μ.

Κατάγεται από την Τανζανία κι αγωνίζεται για λογαριασμό των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Άξιο αναφοράς είναι ότι σήμερα είναι ο ψηλότερος παίκτης του NBA.

 

Νο7

Γιάο Μινγκ (2,29 μ)

 

Είναι βέβαιο ότι αρκετοί έχουν συνδυάσει το όνομα του Γιάο Μινγκ με τον ψηλότερο άνθρωπο του αθλητισμού, αλλά όπως φαίνεται βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας (σ.σ. 2,29 μ.). Ο Κινέζος πρώην μπασκετμπολίστας αγωνίστηκε για εννιά χρόνια στους Χιούστον Ρόκετς, γράφοντας τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Νο6

Μανούτ Μπολ (2,31 μ)

 

Στην 6η θέση συναντάμε τον Μανούτ Μπολ, ο οποίος ανήκει κι αυτός στον χώρο του μπάσκετ. Η παραπάνω φωτογραφία μαρτυρά τη σωματική του διάπλαση (σ.σ. 2,31 μ.), καθώς φαίνεται ότι διαφέρει αρκετά από τους υπόλοιπους παίκτες. Όπως είναι λογικό, το ύψος του Σουδανού έχει καταγραφεί στο βιβλίο Guinness.

 

Νο5

Γκεόργκε Μουρεσάν (2,31 μ)

 

Ο Γκεόργκε Μουρεσάν είναι ένας από τους ψηλότερους αθλητές του NBA (σ.σ. μαζί με τον Μανούτ Μπολ), μιας και βλέπει τον κόσμο από τα 2,31 μ.

Ο Ρουμάνος αγωνίστηκε στο NBA από το 1993 έως το 2000.

Μπορεί να επιλέχθηκε στο Draft ως νέο ταλέντο, αλλά οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να φτάσει στην κορυφή.

 

Νο4

Σουν Μινγκ Μινγκ (2,36 μ)

 

Ο Σουν Μινγκ Μινγκ είναι ο δεύτερος ψηλότερος παίκτης στην ιστορία του μπάσκετ.

Βέβαια, είναι ο ψηλότερος Κινέζος, καθώς ξεπερνά τον  Γιάο Μινγκ κατά επτά πόντους (σ.σ. 2,36 μ.).

Επίσης, εκτός από τον αθλητισμό ασχολήθηκε και με την υποκριτική.

 

Νο3

Γογέα Μίτου (2,42 μ)

 

Ο λόγος για τον Γογέα Μίτου, ο οποίος ασχολήθηκε με το μποξ, είναι ο ψηλότερος Ρουμάνος στην ιστορία (σ.σ. 2,42 μ.).

Βέβαια, δεν κατάφερε να κάνει όσα ονειρευόταν, μιας και απεβίωσε τον Ιούλιο του 1936 σε ηλικία 21 ετών.

Νο2

Σουλεϊμάν Αλί Νασνούς (2,45 μ)

 

Μπορεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αλλά είναι ο ψηλότερος παίκτης μπάσκετ στην ιστορία (σ.σ. 2,45 μ.). Εκτός από τον αθλητισμό ο Λιβανέζος Σουλεϊμάν Αλί Νασνούς ασχολήθηκε και με την υποκριτική.

 

Νο1

Έντουαρντ Μπουπρέ (2,50 μ)

 

Μπορεί οι περισσότεροι της λίστας να ασχολούνται με το μπάσκετ, αλλά την κορυφή κατέχει ο Έντουαρντ Μπουπρέ, ο οποίος είναι ο ψηλότερος αθλητής στην ιστορία (σ.σ. παλαιστής). Έβλεπε τους υπόλοιπους ανθρώπους από τα 2,50 μ. και η διαφορά του είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα