Τα «εγκλήματα» της Νέας Σμύρνης!

«Παγωμένη» η κοινή φίλαθλη ελληνική γνώμη, καθώς δεν άργησε να εμφανιστεί μία ακόμη προκλητική διαιτησία στα γήπεδα της χώρας μας. Τα όποια λάθη υπέρ και κατά του ΠΑΟ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στα τέσσερα πρώτα ματς δεν είχαν κρίνει παιχνίδια, φαίνονταν με γυμνό μάτι αθώα και ανθρώπινα και δεν ήταν προκλητικά. Είχε διεξαχθεί μάλιστα και ένα μεγάλο ντέρμπι όπου μοναδικό λάθος ήταν η αβλεψία των διαιτητών στην εκτός φάσης γροθιά του Πατίτο στον Φιγκέιρας, αβλεψία που δεν έκρινε το αποτέλεσμα, ούτε θεωρήθηκε ύποπτη, καθώς οι κάμερες συνέλαβαν διαιτητή και βοηθό να μην κοιτούν τη φάση.

Φτάσαμε, όμως, δυστυχώς στην έβδομη αγωνιστική (στην ουσία πέμπτη) όπου η διαιτησία των Λαμπρόπουλου, Βερρή και Τζαφόλια μπορεί και να αλλοίωσε αποτέλεσμα. Δύο φάσεις οφ σάιντ και δύο διαιτητικές υποδείξεις – όλες υπέρ της μίας ομάδας, του Ολυμπιακού – βοήθησαν στο να φτάσει το σκορ στο επίπεδο του 0-2 στο 64’ και κάπου εκεί να τελειώσει το παιχνίδι. Οι όποιες αναλύσεις για το κατά πόσο ήταν ανώτερος και αποτελεσματικότερος ο Ολυμπιακός πάνε περίπατο, ιδίως όταν στο 0-0 κόβεται με ανύπαρκτο οφ σάιντ ο Ανσαριφάρντ σε φάση κλασικού και ανεπανάληπτου τετ-α-τετ. Σε τέτοια ματς ο θεωρητικά αδύναμος δύο ή τρεις φάσεις θα κάνει κόντρα στο δυνατό και όταν ο βοηθός τον κόβει υπάρχει υποψία αλλοίωσης αποτελέσματος (λέμε υποψία γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα μπει το γκολ).

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των τεσσάρων ΠΑΕ που μπορούν να επικαλεστούν έννομο συμφέρον (Πανιώνιος, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) και της FIFA που υποτίθεται ότι ήρθε στα πράγματα για να διορθώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θυμίζουμε ότι ακολουθούν ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, μετά  ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τέλος Ολυμπιακός-ΠΑΟ και οι ορισμοί των διαιτητών αναμένονται με ενδιαφέρον.

Η ΠΑΕ Πανιώνιος, πάντως, αντέδρασε με την εξής ανακοίνωση: «Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, γίναμε στο ίδιο έργο θεατές. Οι διαιτητικές αποφάσεις καθόρισαν και το τελικό σκορ ενός αγώνα. Πλέον τα λόγια χάνουν το νόημά τους, από τη στιγμή που τα αρμόδια όργανα της διαιτησίας, απέδειξαν ότι δεν κάνουν τίποτα για την προστασία μας.

Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων μας, με μεγαλύτερο πάθος, αλλά και πείσμα από τις αδικίες που έχουμε υποστεί τις τελευταίες αγωνιστικές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα