“Τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξη”

Τα όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης επισημαίνοντας την ανάγκη «τα λόγια να γίνουν πράξη».

«Αν αυτά που αποφασίστηκαν ως πλαίσιο, γίνουν συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου με νομοθετικά δεσμευτικά ισχύ και κυρίως αν γίνουν πράξη, θα πρόκειται για ένα μικρό, θετικό βήμα και για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και για την ανακούφιση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Αλλά, επιμένω ότι πρώτα τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξη, γιατί από λόγια έχουμε χορτάσει», είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της Realnews που ανέφερε ότι το ΔΝΤ θεωρεί ανεπαρκή την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Αυτές οι απόψεις είναι και λανθασμένες και μειοψηφίες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Κομισιόν, το ΕSM και φυσικά η Τράπεζα της Ελλάδας θεωρούν την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών επιτυχημένη. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, με επίσημους δείκτες οι ελληνικές τράπεζες έχουν την πιο ισχυρή κεφαλαιακή βάση σε όλη την ευρωζώνη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα