Τα 10 μεγαλύτερα deals του Ιανουαρίου

Είθισται η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου να χρησιμοποιείται για τις όποιες διορθώσεις θέλουν να κάνουν οι ομάδες στο ρόστερ τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις σχετίζεται και με την ενίσχυση ενόψει της επόμενων γύρων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Από το φετινό παζάρι στην Ευρώπη δεν απουσίασαν τα μεγάλα deals, σίγουρα όμως δεν υπήρξε, όπως αναμενόταν άλλωστε, η τεράστια κίνηση-έκπληξη. Το καλοκαίρι είναι κοντά εξάλλου, οπότε και αναμένονται… σημεία και τέρατα, καθώς τα σενάρια αφορούν πολλούς μεγάλους αστέρες.

Τις εντυπώσεις κέρδισε, σίγουρα, η ανακοίνωση της συμφωνίας του Πεπ Γκουαρδιόλα με τη Μάντσεστερ Σίτι για το ερχόμενο καλοκαίρι, μεταφέροντας το μεγάλο ενδιαφέρον στους πάγκους και όχι στο χορτάρι. Μπορεί ο Καταλανός να υπερκάλυψε τη γενικότερη κίνηση στον χώρο του ποδοσφαίρου, ωστόσο το προηγούμενο διάστημα έγιναν ορισμένες πολύ σημαντικές κινήσεις, ενώ δεν έλειψαν και τα ποσά άνω των 10 εκατ. ευρώ. Η «Α» συγκέντρωσε τα 10 πιο σημαντικά deals που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο σε όλη την Ευρώπη και τα παρουσιάζει…

1.Μπαγιέ Ουμάρ Νιασέ
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός μετακινήθηκε από τη Λοκομοτίβ Μόσχας στην αγγλική Έβερτον, η οποία δαπάνησε το ποσό των 16 εκατ. ευρώ για την αγορά του και μάλιστα την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Οι «εφοπλιστές» εκτίμησαν, πέραν των γενικότερων στοιχείων του, τα 13 γκολ που σημείωσε κατά τη φετινή περίοδο, αλλά και το γεγονός ότι είναι μόλις 25 ετών, οπότε αποτελεί μία πολύ καλή επένδυση, ενόψει και της παραχώρησης του Ρομελού Λουκάκου το καλοκαίρι.

2.Έντερ
Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής παραχωρήθηκε δανεικός από τη Σαμπντόρια στην Ίντερ. Οι «Νερατζούρι» έχουν ελπίδες να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ιταλία και με την προσθήκη του έμπειρου και ικανότατου παίκτη πιστεύουν ότι θα αυξήσουν τον μέσο όρο των τερμάτων τους, καθώς και τις πιθανότητες να κόψουν πρώτοι το νήμα στο καμπιονάτο.

3.Μπενίκ Αφομπέ
Δεν τον ξέρουν πολλοί και, αν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Αρσέν Βενγκέρ! Ο Αφρικανός παίκτης αναδείχθηκε από την ακαδημία της Άρσεναλ, η οποία τον παραχώρησε πριν από έναν χρόνο έναντι 2,5 εκατ. ευρώ στη Γουλβς. Οι «λύκοι» τον πούλησαν στην Μπόρνμουθ με το ποσό των 13 εκατ. ευρώ, καθώς μόλις σε έναν χρόνο σημείωσε 23 γκολ! Ήδη, σε τρία ματς που πρόλαβε να αγωνιστεί με τη φανέλα της νέας του ομάδας, πέτυχε δύο γκολ.

4.Γκιγιέρμε Σικουέιρα
Ο φουλ μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης παραχωρήθηκε δανεικός με οψιόν αγοράς στη Βαλένθια, προκαλώντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο μεταγραφικό παζάρι του φετινού Γενάρη. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους αριστερούς μπακ στην Ισπανία και όχι μόνο, γεγονός που καθιστά την απόκτησή του από τις «νυχτερίδες» μία εξαιρετικά σημαντική επιτυχία.

5.Γιούνες Μπελχαντά
Ο διεθνής Μαροκινός, με γαλλικό διαβατήριο, μετακινήθηκε ως δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου στη γερμανική Σάλκε. Οι Γερμανοί εκμεταλλεύθηκαν τη δυσαρέσκεια του παίκτη για τη γενικότερη κατάσταση στην Ουκρανία και την επιμονή του να αποχωρήσει από την Ντιναμό.

6.Ντένις Τσέρισεφ
Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της Βαλένθια, η οποία απέκτησε δανεικό τον ποδοσφαιριστή από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Γκάρι Νέβιλ κατάφερε να επικρατήσει έναντι της Σεβίλλης και της Λίβερπουλ, οι οποίες επίσης κινήθηκαν για την απόκτησή του.

7.Τζιανελί Ιμπουλά
Η Πόρτο δημιουργεί παίκτες, τους αναδεικνύει και τους πουλάει ακριβά. Οι «Δράκοι» έδωσαν τον Γάλλο ποδοσφαιριστή στην αγγλική Στόουκ Σίτι με το ποσό των 23 εκατ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι έχουν αναγάγει σε επιστήμη την παραγωγή σπουδαίων παικτών.

8.Τζόντζο Σέλβεϊ
Είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η Νιούκαστλ πλήρωσε 15 εκατ. ευρώ στη Σουόνσι για να τον εντάξει στο δυναμικό της, και από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του στην Premier League έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον ενθουσιασμό των οπαδών της νέας του ομάδας.

9.Στεφάν ελ Σααραβί
Ο διεθνής Ιταλός παραχωρήθηκε δανεικός για έξι μήνες από τη Μονακό στη Ρόμα, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα του, καθώς πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του, κόντρα στη Φροζινόνε.

10.Τσάρλι Όστιν
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι, οπότε τα 5 εκατ. ευρώ που έδωσε η Σαουθάμπτον στην ΚΠΡ για την αγορά του δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική του αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Οι «Άγιοι» πάντως άρχισαν ήδη να κάνουν απόσβεση, καθώς ο Όστιν σημείωσε το νικητήριο γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο ντεμπούτο του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα