Τελευταία πνοή για τον Θανάση Χριστοφόρου

Απεβίωσε στο σπίτι του στη Βοστώνη ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του σύγχρονου μπάσκετ στην Ελλάδα, ο πρώην καλαθοσφαιριστής της προπονητής πολλών ελληνικών ομάδων, Θανάσης Χριστοφόρου.

Έχοντας περάσει από ΑΕΚ, Μαρούσι, Δάφνη, Πανελλήνιο και Περιστέρι, ανεβάζοντας μάλιστα την ομάδα των δυτικών προαστίων για πρώτη φορά στην Α1, ήταν αυτός που εισήγαγε διάφορες μορφές άμυνας στο ελληνικό μπάσκετ, φέρνοντας επαναστατικότητα στον συγκεκριμένο τομέα. Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδο πριν από την έναρξη των αγώνων της 21ης αγωνιστικής:

«Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ εκφράζει την βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Θανάση Χριστοφόρου, παλαίμαχου διεθνούς μπασκετμπολίστα και προπονητή με μεγάλη προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ και ξεχωριστό ήθος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ εκφράζει, επίσης, τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Θανάση Χριστοφόρου πριν από τις αναμετρήσεις της προσεχούς (21ης) αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα