Τετ α τετ Αναστασιάδη- Γιουνκέρ στα τέλη Αυγούστου

Επί τάπητος θα τεθεί το Κυπριακό στη συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ περί τα τέλη Αυγούστου.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αναφορικά με το Κυπριακό, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει καταγράψει το αίτημα Αθήνας και Λευκωσίας για ενεργότερη εμπλοκή της Ε.Ε.στην επίλυση του ζητήματος

 Το δημοσίευμα αναφέρει πως τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία, σημειώνουν, πως η θέση των δύο κυβερνήσεων για ουσιαστική εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, κερδίζει έδαφος.

Σημειώνεται συναφώς, ότι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες, θεωρούν πως η Ένωση δεν μπορεί να απέχει από μια διαδικασία, στην οποία ενδέχεται να προκύψει μια συμφωνία, που θα επηρεάζει τη λειτουργία της ΕΕ.

Αυτά, βέβαια, αφορούν την οπτική γωνία που βλέπουν τα ζητήματα της εμπλοκής της ΕΕ, η Ελλάδα, η Κύπρος, ο κ. Γιούνκερ και άλλοι παράγοντες της Ένωσης. Το ζητούμενο είναι η αντίδραση της τουρκικής πλευράς. Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να είναι αποτελεσματική η εμπλοκή πρέπει να γίνει αποδεκτός ο νέος ρόλος από όλους τους εμπλεκόμενους.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα