Τζαβέλλας: «Δεν είναι αποτυχημένη η φετινή χρονιά»

Την αντίθεσή του με την εκτίμηση ότι ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μία αποτυχημένη χρονιά, εξέφρασε ο διεθνής ποδοσφαιριστής του «Δικέφαλου», Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα, με την αποστολή της οποίας θα ταξιδέψει στη Βραζιλία για το Μουντιάλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Libero:
«Ήξερα πως κάτι τέτοιο είχε πολλές πιθανότητες, αλλά περίμενα να ακούσω τις δηλώσεις του κ. Σάντος. Ποτέ άλλωστε δεν ξέρεις σίγουρα τι μπορεί να συμβεί. Το σίγουρο είναι πως η Εθνική εδώ που έφτασε και είναι μεγάλη επιτυχία. Δεν σταματάνε όμως εδώ τα όνειρά μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στη Βραζιλία και να παλέψουμε. Νομίζω πως ο όμιλος μας είναι βατός, τώρα πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα τα φιλικά που έχουμε να δώσουμε. Δεν υπάρχει ομάδα που να θεωρείται εύκολος αντίπαλος, όταν μιλάμε για Παγκόσμιο Κύπελλο. Σίγουρα βέβαια, στον όμιλό μας δεν υπάρχει το «μεγάλο» όνομα. Αυτό είναι καλό αλλά και κακό. Ελπίζω σε εμάς να βγει σε καλό.

Θα διαφωνήσω. Δεν ήταν μία αποτυχημένη χρονιά. Πρέπει βέβαια η φετινή χρονιά να αποτελέσει μάθημα για όλους μας και ελπίζω τη νέα σεζόν να ξεκινήσουμε σιγά – σιγά να χτίζουμε κάτι πραγματικά καλό. Σίγουρα ο κόσμος πιέζει γιατί του λείπουν πρωταθλήματα, του λείπουν κύπελλα. Εφόσον όμως ο κόσμος βλέπει υγεία στην ομάδα αλλά και προσπάθεια, θα κάνει υπομονή. Πρέπει όλο αυτό το κλίμα να το αλλάξουμε εμείς, μέσα από την ομάδα.

Το τελευταίο διάστημα κάναμε πολύ καλή δουλειά με τον κ. Γεωργιάδη και όλοι μείναμε ευχαριστημένοι. Ήταν θέμα διοίκησης η αλλαγή προπονητή. Εμείς να ευχηθούμε από την πλευρά μας καλή επιτυχία στον κ. Αναστασιάδη. Εμείς, εσείς και ο κόσμος, πρέπει να τον στηρίξουμε. Είναι γνωστός στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και φυσιολογικά ξέρει περισσότερα πράγματα από εμάς.

Πρέπει ολόκληρη η οικογένεια του ΠΑΟΚ να ηρεμήσει, πρέπει να δει την ευκαιρία που του έχει παρουσιαστεί με αυτόν τον ιδιοκτήτη. Και μέσα από αυτό, πρέπει όλοι να οργανωθούμε καλύτερα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ήταν μια δύσκολη σεζόν η φετινή. Υπήρξαν πολλές αλλαγές και όταν γίνεται αυτό, δεν είναι εύκολο να χτίσεις και να προχωρήσεις σε μια ευθεία γραμμή. Είναι θέμα διοίκησης και προπονητή όλα αυτά να αλλάξουν. Δεν μπορώ να πω εγώ κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό.

Πρώτα απ’ όλα ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε έναν τελικό μετά από 11 χρόνια. Άρα, μέχρι αυτό το σημείο μιλάμε για μία επιτυχία. Θα μπορούσα να σκεφτώ έναν τελικό εμείς να ήμασταν κομπλέ και από τον Παναθηναϊκό να έλειπαν οι τρεις καλύτεροί του παίκτες, οι Μπέργκ, Πράνιτς και Ζέκα. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, περάσαμε ό,τι περάσαμε, έγινε ό,τι έγινε και φτάσαμε στον τελικό αποδεκατισμένοι. Θεωρώ πως δεν ήμασταν έτοιμοι. Ήταν αποτυχία που δεν φέραμε το κύπελλο στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν μου αρέσει να λέω βλακείες, θέλω να λέω την αλήθεια.

Στα play off ο ΠΑΟΚ πέτυχε. Τερμάτισε πρώτος. Μείναμε 15 ποδοσφαιριστές που πάνω τους θα μπορούσε να στηριχθεί ο προπονητής και βγήκαμε πρώτοι μέσα στο γήπεδο. Υπήρχε όμως κούραση. Υπήρχαν για παράδειγμα που ποδοσφαιριστές που έπαιξαν φέτος 45-50 παιχνίδια. Επιπλέον υπήρχε πίεση και όταν σε μία ομάδα με ρόστερ 35 παικτών, πας σε τέτοια παιχνίδια με 15, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ήθελα να έρθω στον ΠΑΟΚ και ήρθα. Θεωρώ ότι βοήθησαν την ομάδα να πετύχει αυτά που πέτυχε, τα οποία βέβαια δεν ήταν τόσο σημαντικά. Θεωρώ την σεζόν πετυχημένη, από τη στιγμή που έκλεισε με την κλήση μου στην Εθνική για το Μουντιάλ. Χρωστάω πολλά γι’ αυτό στον ΠΑΟΚ και τον ευχαριστώ.

Θέλω του χρόνου να μιλάμε για έναν ΠΑΟΚ που θα είναι μια πραγματική οικογένεια. Δεν είναι εύκολο μέσα σε τόσο λίγο καιρό να γίνεις ομάδα. Θέλω να υπάρχει η έννοια ομάδα, όπως υπάρχει το τελευταίο τρίμηνο και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα