Την πάτησαν και τώρα τρέχουν!

Το λάθος που έκαναν στη Νέα Σμύρνη φαίνεται πως θα κοστίσει στην ομάδα του Πανιωνίου τη συμμετοχή στο Europa League. Οι «κυανέρυθροι» ετοιμάζουν ταξίδι στην Ελβετία στις 16 του μήνα για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και μαζεύουν ήδη τα στοιχεία που απαιτούνται για να πάρουν πίσω το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Δύο είναι οι λόγοι που η συμβουλευτική αμερικανική εταιρία Deloitte με την οποία συνεργάζεται η UEFA, εισηγήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τον αποκλεισμό του Πανιωνίου.

  1. Οι παίκτες πληρώθηκαν μέσω δικηγόρων

Η ΠΑΕ Πανιώνιος πληρώνει τις αμαρτίες προηγούμενων διοικήσεων και είναι άξια συγχαρητηρίων που κατάφερε να βάλει σε μία σειρά τα χρέη προς διάφορους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να αποπληρώσει τους ποδοσφαιριστές, παρά μόνο να έλθει σε συμφωνίες με τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τους παίκτες και που κινούν τις διαδικασίες προσφυγής. Η Deloitte ενημέρωσε την UEFA για τον τρόπο με τον οποίο έχουν διευθετηθεί τα χρέη, ενημερώνοντας πως νομικά ο Πανιώνιος μπορεί να έχει καλυφθεί, αλλά φορολογικά δεν έχει απεμπλακεί με τους ποδοσφαιριστές (γι’ αυτό και μπαίνει σε επιτήρηση). Στην πραγματικότητα, η αποπληρωμή των χρεών δεν έχει ολοκληρωθεί. Επίσης, υπάρχει και ένα μπέρδεμα μεταξύ της Σοσό και της ελληνικής ΠΑΕ, καθώς η γαλλική ομάδα δεν δέχεται ότι έχει αποπληρωθεί εξ’ ολοκλήρου το ποσό των 61.000 ευρώ ως οφειλή για τον ποδοσφαιριστή Βάτσλαβ Σβέρκος.

  1. Υπόθεση υπαγωγής στο άρθρο 106

Ο Πανιώνιος κινήθηκε τους προηγούμενους μήνες προκειμένου να υπαχθεί στον άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα για να εξασφαλίσει την άδεια για τις εγχώριες διοργανώσεις. Ως γνωστόν, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε για τρίτη στη σειρά χρονιά, ευνοήθηκε από τις ευεργετικές διατάξεις του κώδικα και κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια μετεγγραφών, ανανεώσεων και συμμετοχής στο ερχόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για άρθρο στο οποίο εισέρχεται ο ερασιτέχνης Πανιώνιος. Η UEFA, ωστόσο, θεωρεί πως η ΠΑΕ είναι άκρως ευνοημένη από αυτή τη ρύθμιση και δεν την αποδέχεται, γεγονός που «έρχεται και δένει» με το θέμα των μη διευθετημένων πληρωμών προς τους πρώην παίκτες της ομάδας.

Αντιπροσωπεία πάει στην UEFA στις 16/6

Ο Πανιώνιος δεν μπορεί εύκολα να πάει στο CAS, διότι το κόστος είναι μεγάλο και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επισκεφτεί τα γραφεία της UEFA στην Ελβετία και να παρουσιάσει τις υπογραφές των πρώην παικτών που δεν έχουν καμία απαίτηση από την ελληνική ομάδα. Οι άνθρωποι του συλλόγου θα παλέψουν για τις υπογραφές αυτές μέσω φυσικά των δικηγόρων. Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Βέβαια, υπάρχει πάντα η εκκρεμότητα του ποδοσφαιριστή Σβέρκος. Όσον αφορά το άρθρο 106, εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά στον ΠΓΣΣ θεωρούν πως αν πείσουν την UEFA για το ότι έχει γίνει ουσιαστική αποπληρωμή των παικτών, τότε ίσως περιοριστεί η τιμωρία σε επιτήρηση και όχι σε αποκλεισμό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα