“Τιμή στον Τσίπρα από την Βουλγαρία”

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στην Σεβαστουπόλεως από την παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη στην ΔΕΘ και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Όπως λένε οι συνεργάτες του “έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα του Ποταμιού, κράτησε ανοιχτό το εγχείρημα της ενοποίησης των κομμάτων και των Κινήσεων του μεταρρυθμιστικού και εκσυγχρονιστικού κέντρου, ενώ η κριτική προς την κυβέρνηση ήταν σκληρή.
Η αλήθεια ήταν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν οξύς αρκετές φορές ασκώντας κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα με αποκορύφωμα την απάντηση του για την φυγή στο εξωτερικό χιλιάδων νέων. “Τα παιδιά που φεύγουν τα διώχνει το κομματικό κράτος και η αναξιοκρατία. Φεύγουν όμως και οι επιχειρήσεις μας. Κάποια στιγμή η Βουλγαρία θα πρέπει να τιμήσει τον Τσίπρα για την προσφορά του στην ανάπτυξη της. Έχουμε ανάγκη από αυτά τα μυαλά που μας εγκαταλείπουν επειδή δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε ένα άδικο σύστημα, όπως και από τις επιχειρήσεις που πάνε στη Βουλγαρία, την Αλβανία ή στην καλύτερη περίπτωση την Κύπρο. Υπάρχουν τρόποι να μην φεύγουν από τη χώρα. Δεν γίνεται όμως τίποτα με αυτούς που έχει βάλει ο κ. Τσίπρας στα υπουργεία. Γραφειοκράτες που δεν ξέρουν τι πάει να πει ανάπτυξη, που μισούν την εργασία και που δεν μπορούν να δώσουν το παραμικρό κίνητρο για να μείνει κάποιος στη χώρα”.
Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο Θεοδωράκης και για την παρέμβαση του πρωθυπουργού στην δικαιοσύνη με αφορμή τη δήλωση του για το ΣτΕ: “Με λύπη είδα τον πρωθυπουργό να υπαγορεύει στο Σ.τ.Ε. τι απόφαση πρέπει να πάρει για το θέμα των αδειών, θεωρώντας αδιανόητο να μην «περάσει» ο νόμος του κ. Παππά. Αυτό μαρτυρά τη γενικότερη πολιτική του κ. Τσίπρα στη Δικαιοσύνη. Πήρε από το παλιό καθεστώς έναν δεξιό πρώην δικαστή και διοικητή της ΕΥΠ και τον έκανε Υπουργό για να ορίσει τα ζητήματα της δικαιοσύνης, κάνοντας την επετηρίδα «κουρελόχαρτο», διορίζοντας τους αρεστούς”.
Για Ντογιάκο
Για το θέμα της παρέμβασης στη Δικαιοσύνη και με αφορμή την ποινή στον Ισίδωρο Ντογιάκο το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για σκοπιμότητα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Ο χρόνος που επέλεξε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για την εκδίκαση και την αυθημερόν έκδοση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του Ισίδωρου Ντογιάκου, με την οποία καθαιρείται επειδή κατήγγειλε την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για «εξωθεσμικές παρεμβάσεις», δεν φαίνεται να αποτελεί σύμπτωση. Αντιθέτως, δημιουργεί ερωτηματικά και υπόνοιες σκοπιμότητας διότι κατ’ αποτέλεσμα παρεμβαίνει ευθέως στην εκλογή για την ανάδειξη του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.
Η πρόσφατη αλλαγή του νόμου για το αυτοδιοίκητο ακριβώς πριν από τις αρχαιρεσίες και άλλες αδιανόητες νομοθετικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως η άσκηση πειθαρχικής εξουσίας από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου στο σύνολο των δικαστικών λειτουργών, και βέβαια οι πρωτοφανείς και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, ως εκδηλωμένη πρόθεση «πανοπτικού» ελέγχου και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια ή το δικαίωμα να αδιαφορήσει ή να σωπάσει”.
Πάντως όλοι στο Ποτάμι τονίζουν πως πέραν από τις απαντήσεις του Θεοδωράκη σε όλα τα θέματα έγινε και προσπάθεια αυτοκριτικής. Εξάλλου είναι χαρακτηριστική η απάντηση σε σχετικό ερώτημα: “Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και αντέξαμε σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν υπάρχει καμία στιγμή ιστορική, εννοώ δεκαετίες πριν, δεν εννοώ αυτά τα τελευταία χρόνια, που ένα κίνημα δημιουργείται από μη πολιτικούς και επιβιώνει σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Προφανώς όμως, επειδή δεν ήμασταν επαγγελματίες της πολιτικής και το κόμμα είναι ένα χειροποίητο κόμμα, -όλα τα φτιάχνουμε μόνοι μας, κάνουμε λάθη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε λάθη, αλλά προτιμάμε να «γεννάμε» πράγματα μόνοι μας, παρά να γίνουμε υποχείρια είτε επιχειρηματιών, είτε διαφημιστικών γραφείων”.
Αντεγκλήσεις με ΔΗΜ.ΑΡ.
Στο μεταξύ νέος κύκλος επιθετικών ανακοινώσεων ξεκινά το Ποτάμι με αφορμή δηλώσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. υποστήριξε πως δεν μπορείς να δημιουργείς έναν νέο πολιτικό φορέα και να θεωρείς ότι μπορεί να είναι συμπλήρωμα είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της Ν.Δ. αφήνοντας αιχμές κατά του Θεοδωράκη.
Άμεση ήταν η απάντηση του Ποταμιού, που σε σχόλιό του τον χαρακτηρίζει «διορισμένο βουλευτή». «Το Ποτάμι όπως και η κοινωνία άλλωστε, δεν ασχολείται με βουλευτές που δεν έχουν ποτέ μετρηθεί στην ψήφο του λαού» σημείωσαν στην Σεβαστουπόλεως.
Απαντώντας στο σχόλιο του Ποταμιού, η ΔΗΜ.ΑΡ. σημείωσε ότι «προφανώς σχόλιο αυτού του επιπέδου επιβεβαιώνει ότι οι εκκλήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για την ενότητα του προοδευτικού χώρου είναι υποκριτικές. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν εκφράζει ούτε και τον κόσμο που παρακολουθεί το Ποτάμι. Διερωτόμαστε άλλωστε ποιοι προοδευτικοί πολίτες μπορούν ακόμη να ανέχονται τέτοια περίσσια αλαζονείας. Κρίμα!».
Ο Δανέλλης1ShareTweetShareShareMail
Με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Δημοκρατίας, Δημήτρη Συλλούρη, συναντήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου, Σπύρος Δανέλλης, ως εκπρόσωπος του Ποταμιού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Σπύρος Δανέλλης μετέφερε στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, την σταθερή άποψη του Κινήματος για την αναγκαιότητα εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η ρευστότητα και η κλιμακούμενη αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής καθιστά την επίλυση του Κυπριακού επιτακτικότερη από ποτέ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα