Τιμητικές διακρίσεις σε διεθνές συνέδριο πληροφορικής

Με ιδιαίτερη χαρά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) ανακοινώνει την τιμητική διάκριση τριών Ελληνικών υποψηφιοτήτων, στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2014, που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 στο πλαίσιο του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής (WCIT 2014), που διοργανώθηκε στη Γκουανταλαχάρα, στο Μεξικό, από τον World Information Technology and Services Alliance – WITSA. Τα βραβεία έλαβαν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το πρόγραμμα “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”, η Τράπεζα Πειραιώς για την ενοποίηση των συστημάτων 5 τραπεζών και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την πρωτοβουλία “Women and Girls Go Digital”. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κύριος Γιάννης Σύρρος, εκλέχθηκε εκ νέου Αντιπρόεδρος του WITSA για την Ευρώπη.

Ο WITSA, που αποτελεί τον κορυφαίο Σύνδεσμο Τεχνολογίας & Υπηρεσιών Πληροφορικής διεθνώς, είναι μια κοινοπραξία 84 συνδέσμων τεχνολογίας απ’ όλο τον κόσμο και έχει θεσμοθετήσει τα WITSA Global ICT Excellence Awards, με στόχο να αναδειχθούν οι καλύτερες επιχειρήσεις και οι καλύτεροι χρήστες του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, οι οποίοι παγκοσμίως ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές ΤΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”, που υλοποίησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, απέσπασε τιμητική διάκριση για την κατηγορία “Public Sector ICT Excellence Award”. Η υλοποίηση του προγράμματος έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ευρωπαϊκό και διεθνές “success story” στον τομέα της τεχνολογίας, όσον αφορά στο μέγεθος του έργου και των εμπλεκόμενων φορέων. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε: “Το πρόγραμμα «Διαύγεια» είναι ένας αναντικατάστατος θεσμός, δημοκρατικός πυλώνας διαφάνειας και λογοδοσίας. Αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ελέγχου της άσκησης δημόσιας εξουσίας από τους πολίτες. Το πρόγραμμα έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνεχίζει να το ενισχύει όχι μόνο θεσμικά, αλλά και επιχειρησιακά. Μόλις τον περασμένο Ιούνιο παρουσιάσαμε το νέο πρόγραμμα «Διαύγεια», πιο φιλικό για τους πολίτες και με μεγαλύτερο εύρος αντικειμένου. Το βραβείο αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την ενίσχυση του προγράμματος, που αποτελεί ένα κεντρικό θεσμό διαφάνειας και λογοδοσίας, που τόσο χρειάζεται η χώρα μας, σε εποχές που η άσκηση της πολιτικής εξουσίας αμφισβητείται συνολικά έντονα από τους πολίτες”.

Επιπλέον, στην κατηγορία “Private Sector ICT Excellence Award”, βραβεύτηκε η Τράπεζα Πειραιώς για την επιτυχή ενοποίηση των συστημάτων 5 τραπεζών. Αξιοποιώντας την εμπειρία προηγούμενων ενοποιήσεων, η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε την πρόκληση να επεξεργαστεί τη συγχώνευση πέντε τραπεζών σε λιγότερο από 14 μήνες. Από την πλευρά του, ο κύριος Γιάννης Σγουροβασιλάκης, Chief Operating Officer της Τράπεζας Πειραιώς, σημείωσε: “Η διεθνής διάκριση της Τράπεζας Πειραιώς από το WITSA Global ICT Excellence Awards 2014, για το έργο της επιτυχημένης ενοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και των λειτουργιών 6 συνολικά τραπεζών σε διάστημα μόλις 14 μηνών, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Τράπεζά μας και δικαιώνει την προσπάθεια των ανθρώπων μας που πίστεψαν και εργάστηκαν συλλογικά για ένα πράγματι φιλόδοξο στόχο. Ένα στόχο που υποστήριξε ένθερμα η διοίκηση της Τράπεζας και υλοποιήθηκε από μια δυναμική ομάδα 500 ικανών και έμπειρων στελεχών με βάση μια πρωτοποριακή στρατηγική και ένα σοβαρό και λεπτομερή σχεδιασμό. Την επιλογή της υποψηφιότητάς μας από την Ελλάδα υποστήριξε θερμά ο ΣΕΠΕ, με τον οποίο είχαμε μια εποικοδομητική και δημιουργική συνεργασία”.

Τέλος, τιμητική διάκριση στην κατηγορία “Digital Opportunity Award” απέσπασε και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών για την Πρωτοβουλία “Women and Girls Go Digital”. Η εν λόγω πρωτοβουλία στοχεύει στην αντιμετώπιση του χάσματος ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα ως μέσο για να εξασφαλίσει περισσότερες ψηφιακές θέσεις εργασίας σε γυναίκες. Η Γενική Γραμματέας Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, κυρία Βάσω Κόλλια, τόνισε: “Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε για τη βράβευση της ελληνικής πρωτοβουλίας «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση», που συντονίζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, από το θεσμό WITSA Global ICT Excellence Awards. Η διεθνής αυτή αναγνώριση ανοίγει καινούργιους δρόμους για τις γυναίκες στον τόσο κρίσιμο για την ανάπτυξη, χώρο των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας. Ως Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση και δικαίωση, γιατί σημαντικοί φορείς από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνολικά 20 μέχρι στιγμής, μάς εμπιστεύθηκαν και πίστεψαν στη δύναμη της συνεργασίας. Η βράβευση αυτή είναι μια αναγνώριση για την Ελλάδα, για εκείνα που μπορούμε να πετύχουμε όταν πολιτεία, αγορά και κοινωνία των πολιτών κινούμαστε συντονισμένα προς την ίδια κατεύθυνση. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απευθύνουμε στον ΣΕΠΕ, που στηρίζοντας σταθερά την καινοτομία στο πεδίο των νέων τεχνολογιών, υπέβαλε την υποψηφιότητά μας σε έναν πλέον έγκριτο θεσμό της παγκόσμιας ψηφιακής κοινότητας”.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας, σημείωσε: “Για ακόμα μία χρονιά, οι Ελληνικές υποψηφιότητες απέσπασαν τρεις σημαντικές διακρίσεις στον παγκόσμιο διαγωνισμό του WITSA, αναδεικνύοντας την ανταγωνιστική θέση, που διεκδικεί διεθνώς ο κλάδος ΤΠΕ της χώρας. Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν μία ακόμα επιβεβαίωση της προσπάθειας μας στο ΣΕΠΕ να αναδείξουμε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο χώρο των ΤΠΕ στη χώρα μας. Έργα και δράσεις που χρίζουν διεθνούς αναγνώρισης και κύρους”.

Η φετινή, όμως, διοργάνωση του WCIT 2014 ανέδειξε μια ακόμα σημαντική επιτυχία για το ΣΕΠΕ, όπου στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών για το Executive Committee του WITSA της περιόδου 2014 – 2016, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κύριος Γιάννης Σύρρος, επανεκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του WITSA για την Ευρώπη. Από την πλευρά του ο κύριος Σύρρος τόνισε: “Είναι μεγάλη η τιμή τόσο προσωπικά για εμένα όσο και για το ΣΕΠΕ, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση της επιτυχίας του Συνδέσμου να βρίσκεται ενεργά στην αιχμή των διεθνών εξελίξεων, που αφορούν στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, η προώθηση των θέσεων και αναγκών των Ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου, είναι κρίσιμης σημασίας και σπουδαιότητας”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με τις φετινές βραβεύσεις, οι υποψηφιότητες που υποβάλλει ο ΣΕΠΕ στα WITSA Global ICT Excellence Awards αποσπούν σημαντικές βραβεύσεις για πέμπτη συνεχόμενη διοργάνωση, καθώς το 2006 η FORTHNET βραβεύτηκε με το Private Sector Excellence Award, το 2008 η INTRALOT βραβεύτηκε με το Private Sector Excellence Award και το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ με το Chairman’s Award, το 2010 η VODAFONE έλαβε τιμητική διάκριση για το “Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής σε 17 απομακρυσμένους Δήμους σε όλη την Ελλάδα” και το 2012 διακρίθηκε η CISCO SYSTEMS HELLAS για το Διαγωνισμό “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα