Τι συζήτησε με την τρόικα ο υπουργός Εργασίας

Προτάσεις για λήψη μέτρων δημοσιονομικού αποτελέσματος ύψους ενός δισ. ευρώ, κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Το πακέτο προτάσεων που κατατέθηκε από τον υπουργό Εργασίας θα μελετηθεί από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, με τους επικεφαλής ελεγκτές των δανειστών μας να επιστρέφουν σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος διαπραγματεύσεων με όλους τους υπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκε το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων για το οποίο το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη δρομολογήσει μελέτη και αναμένει τα αποτελέσματα.

Στην ατζέντα του κ. Βρούτση, βρέθηκε μεταξύ άλλων η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που αναμένεται να φτάσει το 3,9% έως το 2016, με την τρόικα να ζητά ενημέρωση για την πρόοδο υλοποίησης του μέτρου, ενώ η κυβέρνηση απέφυγε να τοποθετηθεί, καθώς η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, σημαίνει μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων κατά ένα δισ. ευρώ. Οπως σημειώνουν από την κυβέρνηση, κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει μια πρόσθετη απώλεια στα Ταμεία της τάξης των 800 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ, που δεν έχει περιληφθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Τέλος, στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, οι εκπρόσωποι των πιστωτών επέμεναν πέραν της σταδιακής μείωσης των εργοδοτικών εισφορών από το 2014, και στην επαναφορά του ΦΠΑ εστίασης στο 23%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα