Τον… παραίτησαν με το ζόρι!

Παρά το ότι αρχικά φάνηκε ότι κάτι αλλάζει στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας, όταν ο Φάμπιο Καπέλο διαδέχθηκε τον Ντικ Άντοβατ στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας, τελικά δεν υπήρξε σοβαρή πρόοδος. Έτσι, τρία χρόνια μετά, ο Ιταλός προπονητής αποτελεί παρελθόν.

Ο Καπέλο μετά τον άδοξο αποκλεισμό της Ρωσίας από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όταν έχασε από το Βέλγιο και έμεινε στην ισοπαλία με την Κορέα και την Αλγερία, βρέθηκε προ των πυλών της εξόδου. Η κριτική ήταν έντονη, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει στον πάγκο, γνωρίζοντας πως υπήρχαν αρκετές προκλήσεις μπροστά του,  κυρίως το Μουντιάλ της Ρωσίας τέσσερα χρόνια αργότερα.

Ωστόσο, το γυαλί μεταξύ του Καπέλο και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ρωσίας είχε ήδη ραγίζει. Η πίεση ήταν ασταμάτητη εδώ και ένα χρόνο και όταν πριν από ένα μήνα ήρθε η εντός έδρας ήττα από την Αυστρία με 1-0, όλα έδειχναν πως οι μέρες του ήταν μετρημένες. Ο Καπέλο δεν δέχθηκε ποτέ να παραιτηθεί, η Ομοσπονδία δεν ήθελε να τον απολύσει και να τον αποζημιώσει, ωστόσο οι πιέσεις που του ασκήθηκαν ήταν τόσες που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί.  Δεν αποκλείεται να έχει βρει ήδη ομάδα και μένει να δούμε αν θα επιστρέψει στους συλλόγους μετά από επτά χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας και της Ρωσίας. Όπως και να του κάνουμε, ήταν πιο πετυχημένη η καριέρα του σε πάγκους συλλόγων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα