Το γύρο του κόσμου οι… 4.000 αστυνομικοί του τελικού!

Σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει για τα διεθνή ΜΜΕ ο τελικός κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, καθώς το στοιχείο που έκανε εντύπωση και προβάλλεται κατά κόρον, είναι η παρουσία των 4.000 αστυνομικών, για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα!

Για μας στην Ελλάδα δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς είναι γνωστή η τακτική που ακολουθεί η Αστυνομία στη χώρα μας, όπως και η γενικότερη λογική που επικρατεί στην κοινωνία μας, να μην εστιάζουμε σχεδόν ποτέ, στο κεντρικό γεγονός. Το κεντρικό γεγονός είναι ο τελικός κυπέλλου, η λεγόμενη και… γιορτή του ποδοσφαίρου. Το αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ακόμη και σε εκείνες που βρίσκονται εν μέσω πολεμικών συρράξεων! Στην Ελλάδα, όμως, οι «κανόνες» δεν ισχύουν. Το κεντρικό γεγονός δεν είναι το τι θα γίνει στο γήπεδο. Είναι το τι θα συμβεί εκτός γηπέδου και – ει δυνατόν – να αποφευχθεί η μεταφορά των… εκτός, εντός!

Κεντρικό θέμα της ελληνικής ποδοσφαιρικής – και όχι μόνο – κοινότητας τα τελευταία 24άωρα, δεν είναι άλλο από το… ξύλο που ενδέχεται να παίξουν οι οπαδοί μεταξύ τους. Κανείς δεν συζητά για τακτικές, για θέαμα, για γκολ, για διασκέδαση, για απόλαυση. Τουναντίον, οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τη μεταφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ, τις… ενέδρες που πιθανόν να στήσουν οι του Παναθηναϊκού, ή ενδεχομένως και… του Ολυμπιακού (!!!), στο πόσες περιοχές της Αθήνας (αν είναι εφικτό όλη την πόλη) θα παραμείνουν αποκλεισμένες και στο πόσοι αστυνομικοί θα χρειαστούν, για να καλύψουν μία… ποδοσφαιρική αναμέτρηση!

Πολεμικά πλάνα επί χάρτου, συσκέψεις επί συσκέψεων, υπουργικά συμβούλια και… 4.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, αν μη τι άλλο όχι απλά επισκιάζουν αυτό καθ’ αυτό το κεντρικό γεγονός, δηλαδή τον τελικό κυπέλλου, αλλά προκαλούν παγκόσμιο ενδιαφέρον και προβάλλονται – αρνητικά βεβαίως – σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη. Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, η Ελλάδα διαφημίζεται παγκοσμίως για τους… 4.000 αστυνομικούς που απαιτούνται για να διαφυλάξουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και παρουσιάζεται ως μία χώρα στην οποία επικρατούν η βία, το χάος και η υπερβολή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα