Το μεγάλο δίλλημα του Μάρκο Σίλβα!

Το μεγάλο ραντεβού του Ολυμπιακού με την ιστορία πλησιάζει, αφού το βράδυ της Τετάρτης, 9/12, υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.

Τα σενάρια είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο Ολυμπιακός προκρίνεται ακόμη και σε περίπτωση ήττας με 0-1 ή 1-2, αλλά κάθε άλλο «διπλό» των Λονδρέζων τους χαρίζει το εισιτήριο. Αυτό σημαίνει πως οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται απαραιτήτως δύο γκολ και ίσως τρία αν δεχθούν ένα και για να το καταφέρουν αυτό στο Φάληρο θα πρέπει να παρατάξουν την πιο επιθετική τους ενδεκάδα.

Ο Μάρκο Σίλβα δύο φορές φέτος έχει δώσει βάση στην άμυνα, στις δύο αναμετρήσεις με την Μπάγερν, κάτι μάλλον αναμενόμενο. Η λογική τώρα λέει, σύμφωνα με τον… πρότερο προπονητικό του βίο, ότι δεν θα κάνει κάτι παρόμοιο με τους «κανονιέρηδες», διότι δεν διαθέτουν την υπερομάδα που τρομάζει και που σε υποχρεώνει σε μεγάλες αλλαγές τακτικής. Επειδή, όμως, το ματς είναι ειδικών συνθηκών και όπως και να το κάνουμε, ο Καμπιάσο βρίσκεται στον Ολυμπιακό γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, δεν αποκλείεται τελικά να δούμε τους Πειραιώτες με 4-3-3 και τον Αργεντινό δίπλα στο Μιλιβόγεβιτς και τον Κασάμι. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή από το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Το κακό για τον Σίλβα είναι πως οι απουσίες της Άρσεναλ δεν του επιτρέπει να γνωρίζει με ποιον τρόπο θα παραταχθεί ο αντίπαλος και πως θα προσπαθήσει να «χτυπήσει». Κακά τα ψέματα, όμως, οι απουσίες της Άρσεναλ είναι πολλές και σημαντικές και το γεγονός αυτό δεν μπορεί να παραγνωριστεί…

Όπως και να έχει, μιλάμε για ένα ματς που κρίνει πολλά και αναμένεται με ενδιαφέρον από όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, μιας και θεωρείται το πιο αμφίρροπο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα