“Το μόνο που άλλαξε είναι οι γραβάτες”

“Αύξηση στην αύξηση των φόρων και νέα μείωση των εισοδημάτων. Αυτή είναι η κρυφή συνταγή του ΣYΡΙΖΑ που θα μας οδηγούσε στη γη της Επαγγελίας. Τώρα αυξάνουν πάλι τις εργοδοτικές εισφορές. Δηλαδή, σε μία αγορά με 1.200.000 ανέργους αυξάνουν το κόστος εργασίας (και κλείνουν το μάτι στη μαύρη εργασία)”, επισημαίνει το Ποτάμι με καυστική ανακοίνωση του, συνεχίζοντας την τακτική του σκληρού ροκ.

Στην ανακοίνωση του το Ποτάμι συνεχίζει τονίζοντας:  Είναι βέβαιο πως αντί η αύξηση των εισφορών να σώσει τις συντάξεις, θα μειώσει τις θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα νέες ζημιές για τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης είναι βέβαιο ότι ο ναρκισσισμός, η ιδεοληψία και η μέθη με τα τηλεοπτικά παράθυρα των υπουργών του κ. Τσίπρα επιτείνουν το αίσθημα απογοήτευσης και απαισιοδοξίας των πολιτών. Σε μία περίοδο που οι πολίτες είχαν την ανάγκη από κάτι διαφορετικό, από μια νέα αρχή τελικά εισπράττουν ανεύθυνες και αναποτελεσματικές φοροεπιδρομές. Σαν να μην άλλαξε τίποτα. Εκτός από τις γραβάτες”.

Ταυτόχρονα το Ποτάμι συνεχίζει τα χτυπήματα κατά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος υποστηρίζοντας πως «τα συνθήματα περί διαφάνειας φαίνεται πως δεν αφορούν την πρωθυπουργική αυλή», αναφερόμενο στην υπόθεση Φλαμπουράρη.

«Στην κραυγαλέα υπόθεση Φλαμπουράρη, η κυβερνητική πλειοψηφία αντί να ελέγξει το πόθεν έσχες του Υπουργού Επικρατείας και να τηρηθούν αυτά που προβλέπει ο νόμος, επιχειρεί να καλύψει εκ των υστέρων τις παρανομίες του για τη μεταβίβαση των μετοχών και τα μαύρα ταμεία με την υποβολή νέας δήλωσης», τονίζει το Ποτάμι.

«Οι νόμοι ισχύουν για τους άλλους, όχι όμως και για τους υπουργούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα συνθήματα περί διαφάνειας φαίνεται πως δεν αφορούν την πρωθυπουργική αυλή», αναφέρει τέλος το Ποτάμι.

Για τον Καμμένο

Όμως στην Σεβαστουπόλεως πέραν του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και τις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνούν και τον άλλο κυβερνητικό εταίρο. Γι’ αυτό ζητούν να πέσει φως στην υπόθεση των συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Καμμένου, και του επιχειρηματία, Δημήτρη Γιαννακόπουλου,  με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Μαυρωτάς προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι δύο βουλευτές ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα οι προεκλογικές και μετεκλογικές συνομιλίες των δύο ανδρών, από το περιεχόμενο των οποίων- όπως σημειώνεται στην ερώτηση- φαίνεται να «χάλασε» μια συμφωνία τόσο για τη σύνθεση της κυβέρνησης, όσο και για την παροχή τηλεοπτικής άδειας. Κι ερωτούν τον υπουργό:
1. Τι είδους συνεργασία είχαν προεκλογικώς, αλλά και μετεκλογικώς οι κ.κ. Καμμένος και Γιαννακόπουλος;
2. Τι υποσχέσεις δόθηκαν, τι δεν τηρήθηκε και από πότε ανταλλάσσουν sms με θέμα τη σύνθεση της κυβέρνησης Υπουργοί και επιχειρηματίες;
3. Είναι σε θέση ο Υπουργός κ. Καμμένος να δώσει στη δημοσιότητα τις συνομιλίες με τον κ. Γιαννακόπουλο;
4. Γιατί ο κ. Υπουργός, από τη στιγμή που δηλώνει ότι απειλείται, δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη, ώστε να πέσει φως στην υπόθεση;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα