Σάλος στη Γαλλία με τις δηλώσεις Σανιόλ

Σάλος επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη Γαλλία, λόγω των σχολίων τού τεχνικού της Μπορντό, Βίλι Σανιόλ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «sud-ouest.fr» σε ερωτήματα των αναγνωστών του σάιτ.

Ο παλαίμαχος δεξιός μπακ παραδέχθηκε ότι όσο είναι προπονητής των «Γιρονδίνων» θα φροντίσει να έρχονται λιγότεροι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές κι όχι μόνο λόγω του Κόπα Άφρικα στη μέση της σεζόν, αλλά και για αγωνιστικούς λόγους, αφήνοντας υπόνοιες για την εξυπνάδα των παικτών από την «μαύρη» ήπειρο.

«Όσο τουλάχιστον είμαι προπονητής στην Μπορντό θα έρχονται όλο και λιγότεροι Αφρικανοί στην ομάδα. Δεν είναι δυνατόν κάθε δύο χρόνια να μας φεύγουν 12 παίκτες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για να αγωνιστούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Το πλεονέκτημα ενός τυπικού Αφρικανού ποδοσφαιριστή είναι ότι δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής ακριβός όταν τον παίρνεις, είναι διατεθειμένος να παλέψει, μπορούμε να  τον αξιολογήσουμε σαν δυνατό, μέσα στο γήπεδο.

Αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι, είναι και η τεχνική, η εξυπνάδα, η πειθαρχία. Χρειάζονται όλα. Χρειάζονται και οι Βόρειοι ποδοσφαιριστές, επίσης.  Είναι καλό ότι οι Βόρειοι ποδοσφαιριστές, έχουν καλή νοοτροπία. Μία ομάδα ποδοσφαίρου, είναι ένα μείγμα. Είναι όπως η ζωή στη Γαλλία. Στο ποδόσφαιρο, έχουμε τους αμυντικούς, τους επιθετικούς, τους μέσους, τους ψηλούς, τους κοντούς, τους τεχνίτες», ήταν η απάντηση του Σανιόλ σε σχετικό ερώτημα, προκαλώντας όμως την «έκρηξη» του πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας, Λιλιάν Τιράμ που κατάγεται από τη Γουαδελούπη.

«Είναι λυπηρό να τον βλέπεις να βγάζει ένα λόγο, με τον οποίο υποδεικνύει ότι οι “Αφρικανοί ποδοσφαιριστές”, υπολείπονται σε αυτό ή εκείνο το χαρακτηριστικό. Κλείνουμε τους ανθρώπους σε κουτιά, ανάλογα με την καταγωγή τους».

Μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχοντας ως δεδομένο ότι στη Γαλλία υπάρχει –δικαιολογημένα- ιδιαίτερη ευαισθησία με κρούσματα ή υπόνοιες ρατσισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα