Το ISIS σκόρπισε το θάνατο (και) στο Μπαγκλαντές

Το Ισλαμικό Κράτος σκόρπισε ξανά το θάνατο, αυτή τη φορά στο Μπαγκλαντές. Πιο συγκεκριμένα, σε μακελειό κατέληξε η επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων στο εστιατόριο σε συνοικία όπου κατοικούν διπλωμάτες και αλλοδαποί στην πόλη Ντάκα.

Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι, ανάμεσά τους οι έξι τρομοκράτες. Ολα τα θύματα έφεραν τραύματα από αιχμηρά όπλα. 13 άνθρωποι διασώθηκαν ανάμεσά τους ένας Ιάπωνας και δύο άτομα από τη Σρι Λάνκα. Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από 12 ώρες ομηρίας των αλλοδαπών από ενόπλους που εισέβαλαν στο εστιατόριο το βράδυ της Παρασκευής.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον δύο αστυνομικοί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ των ξένων. Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη και μάλιστα μέσω του Amaq δημοσιοποίησε φωτογραφίες από το εσωτερικό του καφέ που δείχνουν τα θύματα. Δεν έχει βεβαιωθεί εάν οι εικόνες αυτές είναι αυθεντικές.

Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα δήλωσε σήμερα ότι 13 άνθρωποι διασώθηκαν αφού είχαν συλληφθεί όμηροι χθες το βράδυ σε εστιατόριο στην Ντάκα, αλλά υπάρχουν νεκροί.

Μιλώντας στην τηλεόραση, η Χασίνα δήλωσε πως έξι ένοπλοι σκοτώθηκαν επίσης και ένας συνελήφθη ζωντανός κατά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε τα χαράματα στο εστιατόριο από κομάντος του Μπανγκαλντές.

Η πρωθυπουργός τόνισε πως είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία.

“Είναι μια απαίσια ενέργεια. Τι είδους μουσουλμάνοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν ανήκουν σε καμιά θρησκεία”, δήλωσε. “Ο λαός πρέπει να αντισταθεί σ’ αυτούς τους τρομοκράτες. Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία στο Μπανγκλαντές”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα