Όταν το χρήμα αλλάζει το τοπίο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σκηνικό έχει διαμορφωθεί στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με ανατροπή σε ρόλους και αναβίωση μαχών από το ένδοξο παρελθόν.

Μέχρι πρότινος, το γαλλικό πρωτάθλημα ήταν εκείνο που χαρακτηριζόταν από τον πλουραλισμό του σε επίπεδο κατάκτησης τίτλων. Κάθε χρόνο άλλαζε ο κάτοχος, μέχρι που η Παρί Σεν Ζερμέν – κατά κύριο λόγο – και η Μονακό – κατά δεύτερο – πέρασαν στα χέρια οικονομικών μεγαθηρίων. Αποτέλεσμα ήταν να μονοπωλείται πλέον ο τίτλος στη Γαλλία, με το κύπελλο να παραμένει σε μόνιμη βάση στο Παρίσι και τους Μονεγάσκους να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση.

Στην Αγγλία, η φετινή σεζόν θα μπορούσε να αποτελέσει μία αποκαθήλωση των «μεγάλων». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνεται, η Σίτι δεν… τραβάει, η Λίβερπουλ… δεν υπάρχει και θέλει χρόνο με τον Κλοπ, η Τσέλσι τα… είδε όλα φέτος και βρέθηκε στα χαμηλά και η Άρσεναλ… το παλεύει, αλλά δείχνει ανέτοιμη να το στηρίξει μέχρι τέλους. Στη θέση τους έχουν αναλάβει η πρωτοπόρος Λέστερ και η δεύτερη Τότεναμ, οι οποίες δικαίως, κάνουν όνειρα για τίτλο.

Ιδιόμορφη κατάσταση επικρατεί και στην Ιταλία. Η Γιουβέντους ξεκίνησε με πολλές γκέλες, αλλά ανέκαμψε και πλέον οδηγεί την κούρσα. Ακριβώς πίσω της η Νάπολι, η οποία είναι σταθερή και δείχνει ικανή για το θαύμα. Πρόκειται για μία μάχη που θυμίσει άλλες εποχές, όταν ο Μισέλ Πλατινί με τη φανέλα της «Γηραιάς Κυρίας» διεκδικούσε τους τίτλους κόντρα στον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος ανέβασε τη Νάπολι στο θρόνο.

Στην Ισπανία και στη Γερμανία υπάρχουν πλέον ορισμένα στάνταρ. Στην Ιβηρική η Μπαρτσελόνα πραγματοποιεί επέλαση προς τον τίτλο και την καταδιώκει η δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης και στον έναν βαθμό από τη συντοπίτισσά της η Ρεάλ.

Στη δε Γερμανία, η παντοκρατορία της Μπάγερν Μονάχου δεν αμφισβητείται, παρ’ ότι η Μπορούσια Ντόρτμουντ καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα