Τρία ασφαλιστικά ταμεία για όλους

Την ενοποίηση των «διάσπαρτων» ασφαλιστικών φορέων και εν συνεχεία τη δημιουργία τριών ταμείων, που θα καλύπτουν κατά περίπτωση όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, πρότεινε σήμερα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.

Στη συνάντηση με τον υπουργό το προεδρείο της ΕΣΕΕ πρότεινε συγκεκριμένα την ένταξη σε ένα ενιαίο ταμείο όλων των μισθωτών, την ασφαλιστική κάλυψη του συνόλου των ελεύθερων επαγγελματιών από άλλον φορέα και τη δημιουργία ενός τρίτου ταμείου στο οποίο θα «στεγαστούν» ασφαλιστικά οι αγρότες.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, παρέδωσε υπόμνημα στον Δ. Στρατούλη, στο οποίο περιγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση του ΟΑΕΕ και εκτίθενται οι βασικές θέσεις της Συνομοσπονδίας σε θέματα ασφάλισης και υγείας. Μαζί με το υπόμνημα, ο κ. Κορκίδης παρέδωσε στον υπουργό και σχέδιο τροπολογίας με την εισηγητική της έκθεση για την κεφαλαιοποίηση των οφειλών των ασφαλισμένων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το προεδρείο της ΕΣΕΕ κατέθε την πρότασή της περί αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης για την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα