Τρίτοι και καταϊδρωμένοι!

Πάνε τα ωραία τα χρόνια για την Εθνική μας ομάδας, που βρισκόταν στη δεκάδα της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIFA και τύγχανε ευνοϊκών κληρώσεων για τις προκριματικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι 27η ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και επειδή οι προκριματικοί όμιλοι είναι εννέα, αυτή η θέση την κατατάσσει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, ελάχιστους βαθμούς μπροστά από την Τουρκία, την πρώτη του τέταρτου γκρουπ.

Αυτό σημαίνει ότι σε 40 μέρες περίπου που θα γίνει η κλήρωση, η Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει από το πρώτο γκρουπ ένα μεγαθήριο τύπου Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας ή Ολλανδίας και από το δεύτερο γκρουπ ομάδες σαν την Τσεχία και τη Γαλλία. Φυσικά υπάρχουν και οι ευνοϊκές κληρώσεις, μιας και μπορεί η Εθνική μας ομάδα να κληρωθεί με τη Ρουμανία ή την Ουαλία από το πρώτο γκρουπ και την Ισλανδία ή την Σλοβακία από το δεύτερο.

Όπως και να έχει, ενώ μέχρι πρόσφατα όλες μας οι κληρώσεις ήταν πραγματικά ευνοϊκές, αυτή τη φορά υπάρχει κίνδυνος για «γκρουπ του θανάτου». Αναλυτικά τα έξι γκρουπ δυναμικότητας είναι τα εξής (η Ιταλία ενδέχεται να χάσει τη θέση της στο πρώτο γκρουπ και να την πάρει η Κροατία, αν χάσει στο φιλικό της με αντίπαλο την Πορτογαλία):

1ο γκρουπ: Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρουμανία, Αγγλία, Ουαλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία*

2ο γκρουπ: Κροατία*, Σλοβακία, Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Ισλανδία, Δανία, Βοσνία

3ο γκρουπ: Πολωνία, Ουκρανία, Σκωτία, Ουγγαρία, Σουηδία, Αλβανία, Β. Ιρλανδία, Σερβία, Ελλάδα

4ο γκρουπ: Τουρκία, Σλοβενία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Ν. Φερόε, Μαυροβούνιο, Εσθονία

5ο γκρουπ: Κύπρος, Λετονία, Αρμενία, Φινλανδία, Λευκορωσία, FYROM, Αζερμπαϊτζάν, Λιθουανία, Μολδαβία

6ο γκρουπ: Καζαχστάν, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα