Τραβάνε τα μαλλιά τους με Νίκολιτς!

Τον  Νορβηγό Σόντερλνουντ βολιδοσκοπεί η ΑΕΚ, καθώς προτάθηκε στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα και η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά. Και προφανώς αυτή τη φορά δεν θα υποτιμήσουν τις επιδόσεις του, επειδή αυτές προέρχονται από το άτεχνο και υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Νορβηγίας.

Το ίδιο λάθος έγινε και στην περίπτωση του Νεμάνια Νίκολιτς τον οποίο πέρσι τέτοια εποχή ήθελε να πάρει η ΑΕΚ και τελικά δεν τον απέκτησε ούτε το χειμώνα του 2014, ούτε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο Σέρβος (που όμως διαθέτει ουγγρική υπηκοότητα) έπαιζε τότε στην Βιντεότον και στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, όπου σκόραρε ακατάπαυστα και αποτελούσε την επιθετική αιχμή του συλλόγου για τέσσερα και βάλε χρόνια.

Παρά το ότι η Ένωση ψάχτηκε πάρα πολύ για τον Νίκολιτς, τελικά προτιμήθηκε ο Κρισάντους και το λάθος ήταν συγκεκριμένο. Ο Μιλοβάνοβιτς προέκρινε την περίπτωσή του επειδή ο Νιγηριανός είχε την εμπειρία του ισπανικού και το γερμανικού ποδοσφαίρου και σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη τιμή του, φόρεσε τελικά τα «κιτρινόμαυρα» ο Νιγηριανός, με τα γνωστά… αποτελέσματα.

Ο Νεμάνια Νίκολιτς αυτή τη στιγμή είναι εκ των κορυφαίων σκόρερ στον κόσμο, ανταγωνίζεται παίκτες όπως ο Λεβαντόφσκι και φυσικά στην Πολωνία που κατέληξε είναι με διαφορά ο καλύτερος στράικερ καθώς σε 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τη Λέγκια Βαρσοβίας έχει σκοράρει 15 φορές (σε σύνολο 31 γκολ της ομάδας του) και έχει πέντε ασίστ! Ναι, 15 γκολ και είναι ακόμη Νοέμβρης. Σημειώνουμε ότι 15 γκολ έχει συνολικά η ΑΕΚ στις 10 πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Ο Νίκολιτς έχει συμμετάσχει και σε οκτώ ευρωπαϊκά ματς έχοντας σκοράρει μόνο μία φορά, αλλά στα προκριματικά βοήθησε όπως και να έχει την ομάδα του να πετύχει τρεις προκρίσεις χωρίς να αγωνιστεί 90λεπτο ούτε μία φορά (μετρούσε ελάχιστες μέρες στη Λέγκια). Στα τρία ματς των ομίλων με πιο δυνατούς αντιπάλους δεν έχει βρει δίχτυα.

Προφανώς στην ΑΕΚ τραβάνε τα μαλλιά τους και στόχος τους είναι αυτή τη φορά να κάνουν καλύτερη κρίση όσον αφορά στην επόμενη επιλογή επιθετικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα