Τραγική παραδοχή ενόψει Euro: Ναι, υπάρχει κίνδυνος…

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, τον Νοέμβριο και στις Βρυξέλλες, πριν λίγα 24ωρα, απέδειξαν ότι η κατάσταση δεν είναι υπό έλεγχο. Ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος, μπορεί να σημειωθεί τρομοκρατικό χτύπημα, πόσω μάλλον σε ένα γεγονός που προσελκύει μαζικά χιλιάδες ανθρώπους, όπως είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ο αντιπρόεδρος της UEFA, Τζιανκάρλο Αμπέτε, προχώρησε στην τραγική αποδοχή ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στο Euro 2016 είναι υπαρκτός και ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο, ορισμένα παιχνίδια να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Το Euro 2016 είναι ένα γεγονός που δεν μπορούμε να αναβάλλουμε ή να ματαιώσουμε. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να γίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών καθώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την τρομοκρατία.

Τα γεγονότα στις Βρυξέλλες μας υπενθυμίζουν πως επιβάλλεται  να υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας για να διασφαλίσουμε την επιτυχία του Euro 2016. Η διοργάνωση αυτή θα πρέπει να συνδυάζει ευγενή άμιλλα, γιορτή και ασφάλεια για τις ομάδες, τους προπονητές και τους οπαδούς. Απομένουν 80 ημέρες για την έναρξη του Euro 2016 και οι διοργανωτές, οι πόλεις και οι  κρατικές υπηρεσίες είναι σε πλήρη εγρήγορση. Το Euro 2016 θα πρέπει να είναι μία γιορτή αλλά η συλλογική ασφάλεια είναι μία υποχρέωση του καθενός στην κυβέρνησή μας».

Ωστόσο, σύμφωνα με την UEFA, κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στα πλάνα της, ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Είμαστε αισιόδοξοι πως όλα τα μέτρα ασφαλείας θα είναι έτοιμα για ένα ασφαλές και εορταστικό Euro και επομένως δεν υπάρχει κανένα πλάνο να παιχτούν τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Παρ’ όλα αυτά, δουλεύουμε όπως και να έχει πάνω σε ενδεχόμενα σχέδια και σε πολλαπλά σενάρια γύρω από καταστάσεις κρίσης καθώς λαμβάνουμε την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων (παικτών, οπαδών) πολύ σοβαρά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα