Τραγωδία με τρίχρονο στην Κορινθία

Τραγωδία σημειώθηκε στην Αρχαία Κορινθία, αφού δεν πρόλαβε να χαρεί την ζωή του ένα τρίχρονο παιδάκι που ανασύρθηκε νεκρό μέσα από δεξαμενή με λύματα  που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού.

Το μικρό αγόρι ανασύρθηκε από άντρες της πυροσβεστικής χωρίς τις αισθήσεις του και το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που το μετέφερε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως περιέγραψε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής, ο βόθρος είχε βάθος περίπου 4 μέτρων και ήταν πολύ στενός. Ο πυροσβέστης που κατέβηκε για να απεγκλωβίσει το άτυχο αγοράκι δυσκολεύτηκε πολύ.

Το Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στην Αρχαία Κόρινθο παραχωρήθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των παιδιών» στην Ελλάδα και άνοιξε την αγκαλιά του το 2002. Σήμερα στο Σπίτι μεγαλώνουν 39 παιδιά από 3 έως 24 ετών.

Πέντε συλλήψεις

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του τρίχρονου παιδιού.Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν η υπεύθυνη των εγκαταστάσεων, δύο γυναίκες-συνοδοί ανηλίκων και δύο άνδρες που πραγματοποιούσαν εργασίες στον υπόγειο χώρο λυμάτων.

“Σαν να χάνεται για δεύτερη φορά ένα παιδί μου”

Συγκλονισμένος είναι και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1  επεσήμανε ότι ζει μια φρίκη και ότι είναι σαν να χάνει για δεύτερη φορά  ένα παιδί του.Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε: «Ζω μια φρίκη. Είναι σαν να χάνεται για δεύτερη φορά ένα παιδί μου».

Περιγράφοντας όσα έγιναν το πρωί και πώς το μικρό παιδάκι βρέθηκε μέσα στο βόθρο, είπε ότι στο σημείο γίνονταν καθαρισμός του βόθρου.

Αναφερόμενος στις περιγραφές που έχει είπε πως τα παιδιά ήταν στην τραπεζαρία για να προφυλαχθούν από το άδειασμα του βόθρου. Ωστόσο το μικρό παιδάκι ξέφυγε από την προσοχή και έπεσε στον βόθρο.

«Μπροστά στα μάτια όλων έγινε αυτό», είπε.Υπογράμμισε ότι το παιδί ζούσε ένα διάστημα μηνών στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου.

«Προσπαθώ να μαζέψω τα αμάζευτα, να σταθούμε σε ισορροπία, κάποιοι είναι στην Αστυνομία», είπε.

Τόνισε ότι το παιδί «από κάποιο περιβάλλον το αφαίρεσε ο εισαγγελέας για να γλιτώσει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα