Τσάβι: «Κορυφαίος όλων των εποχών ο Μέσι»!

Τον ξέρει από τότε που μετακόμισε από την Αργεντινή στη Βαρκελώνη και στη Μασία. Είχε υποψιαστεί ότι θα γίνει μεγάλος παίκτης, αλλά όχι ο καλύτερος όλων των εποχών. Ο σπουδαίος Τσάβι ένιωσε την ανάγκη να στείλει ανοιχτή επιστολή σε Μέσο της Ισπανίας για να υμνήσει τον Λιονέλ Μέσι με αφορμή την πέμπτη «Χρυσή Μπάλα» που κατέκτησε ο Αργεντινός υπερπαίκτης.

Τον χαρακτήρισε κορυφαίο όλων των εποχών, βάζοντας τον εαυτό του στο κλαμπ εκείνων που θεωρούν τον Μέσι καλύτερο από τον Πελέ, τον Μαραντόνα, τον Κρόιφ, τον Πλατινί, τον Μπεστ και τον Εουσέμπιο. Καλύτερο όλων! Στην επιστολή του αναφέρεται σε καθαρά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του Λιονέλ, αλλά και στην προσωπικότητά του:

«Μπορούσες να καταλάβεις ότι ήταν διαφορετικός. Ο Λέο, πάνω από όλα, είχε ένα ταλέντο που είναι δύσκολο να αποκτήσεις: καταλάβαινε το παιχνίδι. Μπορούσε να δώσει καλά τη μπάλα και μπορούσε να κάνει ντρίμπλα απέναντι σε οποιονδήποτε βρισκόταν μπροστά του: συνήθιζε να αφήνει στο έδαφος τον καλύτερο αμυντικό που είχαμε στη Μπαρτσελόνα.

Λίγο αφότου είχε έρθει στην πρώτη ομάδα ταξιδέψαμε μαζί και εκεί ανακάλυψα ένα αγόρι με παιδεία, ο οποίος έδειχνε σεβασμό, ήταν ταπεινός και καθόλου ματαιόδοξος. Και αυτό τον κάνει υπόδειγμα για όλους, καθώς όντας αυτό που είναι τώρα, όντας ο καλύτερος, δεν έχασε εκείνες τις αξίες, δεν έχασε ίχνος ταπεινότητας αλλά και σεβασμού προς τους συμπαίκτες του.

Νομίζω ότι ο Λέο δεν ήθελε ποτέ να είναι διαφορετικός από τους άλλους. Ήταν διαφορετικός αλλά ήταν μόνο 16 ετών, οπότε νόμιζα ότι θα ήταν καλός αλλά δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα εξελισσόταν στον καλύτερο παίκτη της ιστορίας. Και αυτό γιατί το ποδόσφαιρο είναι πολύ περίπλοκο και υπάρχουν και άλλα πράγματα που παρεμβαίνουν.

Από τότε που τον ήξερα δεν έχει σταματήσει ποτέ να εξελίσσεται. Βελτίωσε αυτά που είχε να βελτιώσει ενώ μετέτρεψε τον εαυτό του σε σκόρερ. Δεν συνήθιζε να σκοράρει και τώρα βάζει συνέχεια γκολ, αναλαμβάνει ακόμα και τις εκτελέσεις φάουλ. Και όπως λέει ο Πεπ κυριαρχεί σε κάθε τομέα του παιχνιδιού.

Δεν θα δούμε ποτέ κάτι παρόμοιο. Όχι μόνο για αυτά που μπορεί να κάνει αλλά για το χρονικό διάστημα που το καταφέρνει. Άλλοι έχουν διαρκέσει δύο, τρία χρόνια, εκείνος αντίθετα φαίνεται να μην έχει τέλος…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα