Τσίπρας: «Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία»

«Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική ομιλία τού ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ομονοίας, την οποία χαρακτήρισε μήνυμα αισιοδοξίας για τη νίκη τού κόμματός του στις κάλπες της 25ης Μαΐου. Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για διχαστικό λόγο, τονίζοντας πως αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να ενώσει όλους τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, επανάλαβε πως το μεγάλο δίλημμα της κάλπης είναι «ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος, αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος» και οι ευρωεκλογές είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ.

Ο ίδιος έθεσε μια σειρά στόχων τού κόμματός του:

κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.

Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας.

Τέλος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Τέλος στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

Φθηνά φάρμακα

Αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στέγη, τροφή, ρεύμα και θέρμανση για όλους.

Προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Αποκατάσταση των συντάξεων, ξεκινώντας από τις χαμηλότερες.

Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Φορολογική ελάφρυνση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

Έκτακτα προγράμματα υποστήριξης των αγροτών.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών σε τράπεζες και στο Δημόσιο.

Προστασία του νερού ως συλλογικού αγαθού.

Προστασία των λιμανιών από την εκποίησή τους.

Προστασία της πρόσβασης όλων στις παραλίες.

«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ. Μόνο συνωμοτούσαν μαζί τους, για να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τις εξουσίας. Και έχουν ακέραια την ευθύνη για τη λεηλασία και τη καταστροφή. Έχασαν την Ελλάδα μέσα από τα χέρια τους και έχουν ακόμα το θράσος να παριστάνουν τους σοβαρούς και τους υπεύθυνους σωτήρες. Οι κυβερνήσεις των μνημονίων ταπείνωσαν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, έβγαλαν την Ελλάδα από την Ευρώπη, την ίδια ώρα που ισχυριζόταν ότι την κράτησαν στο ευρώ. Μας κράτησαν στην Ευρώπη στα λόγια την ίδια ώρα που μας έβγαλαν από την Ευρώπη στην πράξη με την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς και την ανθρωπιστική κρίση. Η δική μας αποστολή είναι να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η δική μας αποστολή είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα. Με λόγο, υπόσταση, με αξιοπρέπεια και ειδικό βάρος», ανάφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος υποστήριξε πως μετά από το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» του 2009 ο κ. Σαμαράς, σήμερα, καθιερώνει το «κορόιδα υπάρχουν»: «Κινδυνολογούν και διαστρέφουν τη πραγματικότητα ακόμα και για τη διαρκή τους θωπεία στους νεοναζί και στην ακροδεξιά ιδεολογία. Την ίδια στιγμή που υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο. Την ίδια στιγμή που ενορχηστρώνουν τη θεωρία των δύο άκρων. Και έχουν ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί, μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κ. Μπαλτάκου. Έχουν το θράσος, μάλιστα, να εγκαλούν την αριστερά. Η αριστερά όμως είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία. Και είναι εδώ για να ενώσει το λαό. Δε θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές. Θα τσακίσουμε το φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο. Δεν θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί. Ούτε θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και συναγελάζεται, συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κ. Σαμαρά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα